Coronamaatregelen CVV Oranje Nassau

coronamaatregelenBeste voetbalvrienden,

We hebben al een tijdje te kampen met een Corona crisis. Gelukkig mogen we weer sporten en recreëren met elkaar. Jullie zijn dus weer hartelijk welkom op sportpark Coendersborg. Maar hiervoor moeten we de volgende regels wel in acht nemen:

  • Als je ziek bent of je ziek voelt, blijf dan thuis;
  • Houd (behoudens het sporten) 1,5 meter afstand van elkaar, dus ook in en rondom het clubhuis en ook rondom de velden!
  • Was je handen regelmatig grondig maar minimaal bij binnenkomst van de kantine en na een toiletbezoek;
  • Volg de pijlen in het clubhuis.

Ook willen we iedereen verzoeken om elkaar aan te spreken als de regels van het RIVM niet worden opgevolgd. Het virus onder controle krijgen moet een doelstelling zijn van ons allemaal!

Het begin van de bekercompetitie was voor Oranje Nassau heel wat beter dan vorig seizoen. Een jaar geleden konden de oranjehemden in de eerste ontmoeting niet winnen van Gorecht (2-2). Deze keer bleven de Stadjers de formatie van Veendam ruimschoots de baas.

Door Siemon Aikema

Oranje Nassau begon voor zo’n 100 toeschouwers voortvarend in de beginfase. Met goed positiespel werd Veendam gewezen op het kwaliteitsverschil. Maar dat leidde vooral in het begin tot weinig kansen. Pas na 12 minuten werd een vrije trap van David Voigt door Dennis Molema naast gekopt. Dennis kopte nog een keer net naast. Veendam kwam na een kwartier dicht bij een doelpunt, maar de bal werd naast getikt. In het tweede kwartier van de eerste helft kwamen er meer kansjes voor Oranje Nassau: Na een mooie aanval kopt Joshua Richardson net naast, vanuit een inworp kopt Dennis Molema in handen van keeper Bart Smeenge, David Voigt zet goed voor maar Tim Deelen weet de bal niet goed te raken en even later opnieuw een kansje van Tim, die door de verdediging tot corner wordt verwerkt. Dennis Molema komt weer hoog en deze keer kopt hij net naast. Bij een ware scrimmage voor het doel wil de bal maar niet over de lijn. Als je zelf niet scoort blijft er groot gevaat om tegen een tegengoal aan te lopen. Dat gebeurde dan ook bijna in de 33e minuut. Doelman en aanvoerder Erwin Heidekamp stuitte een aanvaller van Veendam in het strafschopgebied. Erwin kreeg aanvankelijk de rode kaart voorgetoverd, maar dat bleek even later toch niet helemaal volgens de spelregels. Erwin mocht blijven en kreeg een gele kaart. Wat nog restte was de terecht toegekende strafschop. Winston de Jonge mocht de strafschop nemen, maar Erwin stopte de bal, dus bleef het 0-0. Aan de andere kant kwam David Voigt tot een schot op doel maar ook die werd door de keeper tegen gehouden. Maar het leek uitstel van executie. Een vrije trap net buiten het strafschopgebied werd in één keer ingeschoten door Niels Stenekes. Op slag van rust werd het nog 2-0. Tim Deelen stond bij een voorzet van Josua Ottens op de goede plek. Er werd niet meer afgetrapt.

In de tweede helft werden de posities bij Oranje Nassau iets anders verdeeld. Ook kwam Frederick Specken Niels Stenekes vervangen. In de 55e minuut pakte de keeper een terugspeelbal. Gevolg een vrije trap vlak bij het doel. Maar dat leverde niets op. Veendam paste vervolgens twee van de vijf wissels toe. Robin Milk en Jay van Wierden verlieten het veld en werden vervangen door Koen Kort en Quincy Gall. Ook bij Oranje Nassau kwamen er twee verse krachten, Joshua Richardson en David Voigt werden vervangen door Sonson Lyklama en Fokko Kronemeijer. Het wachten was op een volgende goal van Oranje Nassau dat Veendam steeds meer onder druk zette. Maar voordat er een goal viel werd Thomas Careman door trainer Heerlijn in de 62e minuut als vierde ingebracht voor Tim Deelen. Een vrije trap van Ard Veenhof had een beter lot verdiend dan het via de paal terugspringen in het veld. In de 66e minuut pikte Frederick Specken de bal op uit een afgeslagen aanval. Met een snoeihard schot werd de keper kansloos gelaten 3-0! Twee minuten later profiteerde Dennis Molema van een foutje van de overigens goed keepende Smeenge. Bart liet de bal glippen, dat moet je niet doen als Dennis in de buurt staat, 4-0. Twintig minuten voor tijd maakte Dennis Molema zijn tweede van deze wedstrijd. Een corner van Youri Schuur werd door hem nu wel raak gekopt, 5-0. In het verdere verloop liet Oranje Nassau de teugels wat vieren. Veendam kwam wat meer richting van het doel van Heidekamp, maar echt gevaarlijk werd het niet. Rhobin Brander kwam als laatste nog in het veld voor Josha Ottens. Ook Veendam wisselde nog, daar kregen Dion Beks, Martijn Rosies en Jasper Bijl nog speelminuten. Vermeldenswaardig uit de laatste fase is nog de gele kaart die Dennis Molema kreeg van scheidsrechter Arends.

Na afloop zei assistent-trainer Sven de Haan blij met deze wedstrijd te zijn. Er werden nu wel voldoend kansen gecreëerd. Ook scoren is nu wel lekker zo vervolgde hij vlak voordat hij met keeperstrainer Peter van der Sluis snel het sportpark verliet om enig spionagewerk te doen.
Trainer Erwin Heerlijn vond het een prima wedstrijd. Tegen een verdedigend spelende tegenstander kun je het moeilijk hebben. Hij vergeleek deze wedstrijd met de duels tegen Be Quick en ACV. “Die ploegen hadden ook de nodige moeite met het verdedigende spel van ons” zei hij. Heerlijn was blij dat er vijf doelpunten vielen al was het in het begin wel moeilijk. “Je moet ze kapotspelen” vervolgde hij, “en dat is uiteindelijk gelukt”
Volgende week zaterdag speelt Oranje Nassau om 14.30 uur in Assen tegen LTC Assen. De Asser ploeg boog een vroege 0-2 achterstand om in een klinkende 2-9 overwinning. Oranje Nassau is gewaarschuwd.

Hier de beelden van de doelpunten

Verdien €50