Coronamaatregelen CVV Oranje Nassau

coronamaatregelenBeste voetbalvrienden,

We hebben al een tijdje te kampen met een Corona crisis. Gelukkig mogen we weer sporten en recreëren met elkaar. Jullie zijn dus weer hartelijk welkom op sportpark Coendersborg. Maar hiervoor moeten we de volgende regels wel in acht nemen:

  • Als je ziek bent of je ziek voelt, blijf dan thuis;
  • Houd (behoudens het sporten) 1,5 meter afstand van elkaar, dus ook in en rondom het clubhuis en ook rondom de velden!
  • Was je handen regelmatig grondig maar minimaal bij binnenkomst van de kantine en na een toiletbezoek;
  • Volg de pijlen in het clubhuis.

Ook willen we iedereen verzoeken om elkaar aan te spreken als de regels van het RIVM niet worden opgevolgd. Het virus onder controle krijgen moet een doelstelling zijn van ons allemaal!

Op het fraai geworden Coendersborg liet ACV uit Assen niet zien dat ze twee klassen hoger gaat spelen dan Oranje Nassau. Door een ongelukkig moment in de ON defensie kon er gescoord worden en daar bleef het bij.

Door Bert Postma

ON speelt altijd leuke oefenwedstrijden tegen ACV. Ook deze aflevering was weer een aardige en zeker interessante. De trainers van beide ploegen zullen veel informatie hebben gekregen over de krachten en mogelijkheden om het juiste elftal neer te zetten als volgende week de beker wedstrijden van start gaan. Dat ACV een uitstekende ploeg heeft is bekend, maar dat ze door Coronaperikelen in de derde divisie terecht zijn gekomen zal nog veel krachten vragen om zich op dat niveau te handhaven. Het is een cliche, maar de ploeg wil minimaal bovenin het rechter rijtje meedraaien.

Oranje Nassau wil in de eerste klasse gewoon meedoen om het kampioenschap, maar het zal in deze klasse net als in de laatste jaren weer een spannende aangelegenheid worden. Zowel boven als onderin.

ACV kwam aan de leiding in de elfde minuut doordat doelman Erwin Heidekamp een vrije trap niet onder controle kon krijgen en de aanval van ACV attenter reageerde dan de ON defensie. Het was Marco v.d Heide die de rebound fraai binnen schoot. In de 32e minuut zag Heidekamp er beter uit toen hij een bal fraai uit de kruising en via de paal te pakken kreeg. In de 39e minuut was Tim Deelen dicht bij de gelijkmaker, maar de ACV doelman was hem de baas.

Na rust kreeg ON iets meer grip op het spel en moest ACV ook regelmatig terug. Toch moest de ON doelman zijn mooiste redding verrichten en wel op een kopbal van zijn eigen verdediger Josha Ottens. Het scoren blijft nog moeilijk voor ON en er wordt met smart gewacht op het moment dat de spitsen Thomas Careman en Rick Wiersma weer wedstrijdfit zijn. In de 90e minuut scoorde Ezra Schrijvers namens ACV nog tegen zijn oude liefde, maar het doelpunt ontstond uit buitenspel positie en vond geen genade in de ogen van de prima arbitrage.
A.s. zaterdag speelt ON thuis haar eerste bekerwedstrijd tegen Veendam. Aanvang 17.00 uur.

De foto"s van vanmiddag staan hier

 

Verdien €50