Terug van weggeweest. Dat is de speler, die we vandaag opnieuw aan jullie voorstellen. Ard Veenhof speelde in het verleden al zes seizoenen voor het eerste van Oranje Nassau. In 2017 gaf hij aan toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Dat werd Drachtster Boys. Na drie seizoenen in Drachten komt hij nu terug op Coendersborg.

DSC 9192

Door Siemon Aikema

Ard  Veenhof is 27 jaar en woont met zijn vriendin in Groningen. Hij is vorige maand vader geworden. Ard werkt als Desk Accountmanager bij Anker Crew Insurance in Groningen. Dit bedrijf, de naam suggereert het al, werkt in de maritieme sector. Ard staat bij velen bekend om zijn fluwelen pass.

Ard welkom terug bij Oranje Nassau. Voor de mensen die dat niet weten, hoe is je carrière tot nu toe verlopen?

Ik ben begonnen bij V.V. Actief. Hier heb ik t/m mijn 18e gevoetbald. Na één seizoen in het eerste elftal ben ik naar ON gegaan. Hier heb ik een aantal jaren gespeeld om vervolgens drie jaren bij Drachtster Boys te spelen. Nu ben ik weer terug!

Wat was voor jou het hoogtepunt in je carrière tot nu toe? En is er mogelijk ook een dieptepunt te noemen?

Het hoogtepunt was denk ik het kampioenschap met ON in 2016. We promoveerden toen naar de Hoofdklasse. Voor mij persoonlijk was het heel vervelend dat ik in hetzelfde jaar mijn middenvoetsbeentje brak. Dit gebeurde eind augustus op de woensdag voordat de competitie begon in de bekerwedstrijd tegen Rosmalen. Hierdoor was ik een half jaar uitgeschakeld en miste ik dus een heel aantal wedstrijden in de hoofdklasse.

Wat is tot nu toe de beste trainer die je hebt meegemaakt en waarom vind je dat?

Elke trainer heeft zijn sterke en minder sterke kanten. Als ik er nu één noem doe ik anderen te kort. Ik houd het dus bij dit diplomatieke antwoord.

Hoe heb je het vorig seizoen bij je club ervaren?

Bij Drachtster Boys hebben we een heel roerig seizoen gehad. Het is eigenlijk nooit echt rustig geweest rond het eerste elftal. Dit was af en toe wel lastig.

Wat kan ON nog van deze club leren?

Ik weet niet of ON wat van Drachtster Boys kan leren. Het zijn twee heel verschillende verenigingen.

We zien het niet zo vaak de oud-ON’ers terug gaan naar Coendersborg. Waarom kom jij wel weer terug?

Er zijn meerdere redenen voor mij om weer bij ON te komen voetballen. Ten eerste heb ik het altijd naar mijn zin gehad bij de club. De kern van het elftal is al een tijdje bij elkaar en deze jongens ken ik. Ik weet dus dat het een leuke groep is, dat op een prima niveau voetbalt. Daarnaast is het voor mij makkelijker om weer dichterbij huis te gaan voetballen nu mijn vriendin in verwachting is van ons eerste kind. (Dat kind is inmiddels geboren.)

Wat is je favoriete plek in het elftal?

Het liefst speel ik op het middenveld.

Wat is je eerste indruk van de trainer/ de huidige selectie? En wat zijn je verwachtingen voor het nieuwe seizoen?

De eerste indruk is prima! Ik verwacht in elk geval veel plezier te gaan hebben bij de club en met het team.

Wat wil je nog meer kwijt aan de volgers van Oranje Nassau?

Ik hoop dat we er met zijn allen een mooi seizoen van kunnen gaan maken!

Daar sluiten we ons graag bij aan Ard. Bedank voor je medewerking, We wensen je in ieder geval veel succes!

Verdien €50