De vorige aflevering eindigde ik met een foto van Henk met de duim naar beneden en de hoop dat die weer omhoog kon. Ik ben blij nu te kunnen starten met een duim de goed richting op. Het is nu ik dit schrijf dinsdag 28 juli en het begint er echt op te lijken.

Door Bert Postma

Ik heb net de keurmeesters gesproken die de dikte, de vering en de egaliteit van de lavasteen laag aan het opmeten waren. Beide mannen waren positief over de voortgang van het project.

Rondom het veld is een keurige betonrand geplaats en het is de bedoeling dat a.s. donderdag de betegeling afgemaakt wordt. Morgen zal, als de keuringen positief zijn, het ondertapijt aangebracht worden en zal er komend weekend een groen veld liggen. De afwerkingen moeten natuurlijk nog gebeuren. A.s. maandag wil men beginnen met het plaatsen van de omheiningen en de lichtmasten. Rondom het veld en op de parkeerplaats liggen grote rollen ondertapijt en gras. Ook staan er grote balen korrel. De verleiding is groot om even een gaatje te prikken om te zien wat voor kleur, maar men heeft heel verstandig hekken geplaatst. Ik heb begrepen dat de kleur groen is. Na het leggen van het veld moeten de lijnen er op gespoten worden. Niet gekalkt dus. Het zou leuk zijn als Henk ( de Jong) de middenstip mocht aanbrengen. De doelen erop, een aantal keuringen en dan kan men los. De eerste officiële wedstrijd zal vermoedelijk de 1e bekerwedstrijd voor ON tegen Veendam 1894 zijn. Ik zal hem moeten missen door vakantieperikelen. Plannen is niet mijn sterkste kant. In de laatste aflevering van gras naar kunstgras zult U kunnen genieten van een strak ogend en fris geschilderd en schoongemaakt Coendersborg. Nu alvast een duim omhoog voor de mannen/vrouwen die bijna dagelijks deze voetballoze periode bezig geweest zijn. Tot ziens in de laatste aflevering.

Hier nog de fotoreportage

Verdien €50

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor

Prince Sponsor