Vandaag werd de indeling bekend van de competitie 2020/2021. Op voorhand konden er maar weinig verrassingen in die indeling komen. De enige club die we niet van te voren konden voorspellen was WHC Wezep, de nieuwe club van trainer Richard Karrenbelt

Door Siemon Aikema

Zoals gebruikelijk zijn we weer even in de geschiedenis gedoken. Daar kwamen we tegen, dat Oranje Nassau en WHC voor het eerst in het seizoen 1964/1965 tegen elkaar uitkwamen. Dat was ook het jaar dat ik bij Oranje Nassau de eerste voetbalmeters maakte. In november 1964 werd het een gelijkspel (3-3). Er zouden nog vele duels volgend in de geschiedenis met wisselend succes voor beide teams. De andere nieuweling is FC Burgum. In het eerste jaar van hun bestaan was de ploeg van Henk Konings verreweg het sterkste team van 2I. De promotie was dan ook verdiend. Oranje Nassau speelde slechts één keer tegen Burgum. In februari 2020 werd het oefenduel in Burgum met 4-0 verloren. Voorganger BVC heeft een wat  langere geschiedenis met onze club. De eerste ontmoeting was in 1995/1996.

Dit seizoen komen er in 1E zeven Friese clubs uit: Balk, Blauw Wit '34, Broekster boys, Drachtster Boys, FC Burgum,Leeuwarder Zwaluwen en Zeerobben.
Uit Groningen komen 5 clubs:vv Groningen,Oranje Nassau, Pelikaan S, PKC'83 en Winsum
Daarnaast nog Olde Veste '54 uit Overissel en WHC Wezep uit Gelderland.

Volgende maand een uitgebreide voorbeschouwing op het nieuwe seizoen.

 

 

Verdien €50