Aan het slot van de vorige aflevering, was de opbouwfase aangebroken en leek alles rooskleurig. Ik had mijn geologisch grondonderzoek gedaan en dacht een schat aan gouden munten gevonden te hebben. Echter bij nader onderzoek en het schoonmaken van de “munten”, bleken het mooie goudkleurige doppen van flessen van ons bier huismerk Hertog Jan te zijn. Hoezo geen bier langs de lijn?

Door Bert Postma

Enfin, tonnen zand werd er over het veld verdeeld, nadat het weer een beetje opgedroogd was, na een paar heftige regenbuien. Het werk lag wel even stil, maar daar konden de meeuwen en onze huisvogel, de scholekster nog even van genieten. Toen het zand er lag werd er door een vernuftigd machinerie achter een trekker, een sleuf getrokken, waarin de drainage gevleid werd en de grond er achter direct weer gesloten werd. Deze flexibele buizen werden op de korte zijden van het veld direct aangesloten op de afwateringsputten. Het lava gesteente lag al in grote bergen klaar op de parkeerplaats en zou over het zand gestort kunnen worden.

Toen ik echter maandag ochtend j.l. bij ON aankwam, heerste er grote stilte. Er was alleen geruis te horen van de bezems en de verfkwasten van de volgens mij altijd aanwezige vrijwilligers, onder aanvoering van locatiemanager Henk de Jonge. Henk, weer opknappende van een kleine ingreep, is, zo heb ik gehoord, vanaf de operatietafel rechtstreeks naar Coendersborg vertrokken. Wat bleek, er schijnen problemen met de ondergrond te zijn. Was dat kortgeleden ook niet het geval, op een steenworp afstand met een wegzakkende tunnel. En is het niet zo, dat een gewaarschuwd man ………….

Onze oud speler en trainer Bert Vos had gelijk de ideale oplossing. Rijdt even richting Borger en haal wat van die mooie grasmatten die daar voor perfecte voetbalvelden gekweekt worden. Hekken erom, lichtmasten erop, Henk trekt weer lijnen en iedereen is blij. Alle gekheid op een stokje, er is een fors probleem. Wat er gaat gebeuren weet ik nog niet op deze kleddernatte donderdag. Dat zal ik misschien morgenvroeg op ons koffieuurtje horen, waar we misschien ook horen welke ploeg uit het Oosten onze 1e klasse komt aanvullen. We houden U op de hoogte.

P.s. we hopen dat de duim van Henk op de laatste foto, straks weer omhoog mag wijzen en we niet in tijds problemen gaan komen.

Hier nog de foto's

Verdien €50

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor

Prince Sponsor