Doordat de regering de maatregelen rond het coronavirus verder heeft versoepeld, mag er vanaf 1 juli a.s. weer gevoetbald worden. Ook de trainingen op afstand zijn dan verleden tijd.

Door Siemon Aikema

Toch zal de eerste oefenwedstrijd van Oranje Nassau nog wel even op zich laten wachten. Komende zaterdag 4 juli wordt namelijk het eerste deel van de voorbereiding afgesloten. Maandag 3 augustus start het tweede deel. In dat deel zijn drie oefenduels gepland. Alle oefenwedstrijden worden op Coendersborg gespeeld.

Op dinsdagavond 11 augustus is er voor het eerst gelegenheid om de nieuwkomers Thomas Careman, Tim Deelen en Ard Veenhof in actie te zien. VV Hoogezand is die avond de tegenstander.
Zaterdag 15 augustus is de tweede oefenwedstrijd Traditioneel is ook dit jaar weer Be Quick 1887 een tegenstander in de oefenfase.
Ook oefenwedstrijden tegen ACV horen langzamerhand in de traditie van de voorbereiding. De Assenaren komen als laatste oefentegenstander op zaterdag 22 augustus naar Coendersborg. Een terugkeer van Marco van der Heide en Ezra Schrijver op Coendersborg.


We gaan er voorlopig vanuit, dat de voorronde van de bekercompetitie op 29 augustus van start gaat. De competitie begint weer op zaterdag 19 september.
Houd ondertussen de site van Oranje Nassau in de gaten voor nieuws over indelingen (in juli) en interviews met de nieuwkomers (vanaf augustus).

Verdien €50