De rubriek hoe is het met --- krijgt deze keer een iets andere lading dan de vorige aflevering. De vorige keren ging het vooral over hoe mensen binnen de club tijdens corona toch hun weg konden vinden. Dit keer kwamen we een foto tegen van Rick Wiersma. Hij zat met een gipsbeen. Tijd voor een gesprekje met de ongelukkige aanvaller van Oranje Nassau 1.

Door Siemon Aikema

Hoi Rick wat is er gebeurd?

Dinsdag 16 juni heb ik mijn achillespees afgescheurd. En vrijdag 19 juni ben ik geopereerd!

Dat is wel balen zeker?

Ja Enorm. Zelf dacht ik dat ik een ‘zweepslag’ had opgelopen. Dat was natuurlijk minder geweest. Maar helaas mocht dat niet zo zijn.

Ik zag dat je in het oranje gips zat. Was dat een bewuste keus?

Er was keuze uit drie kleuren, wit zwart of oranje. En dan kies ik natuurlijk voor oranje!

Dit stuurt je voorbereiding zeker wel in de war?

Absoluut. In augustus beginnen we als het goed is aan de voorbereiding. Die zal ik wel even aan mij voorbij moeten laten gaan. Hopelijk kan ik in september weer wat op het veld gaan doen.

Hoelang gaat dit alle duren denk je?

Dat durf ik niet precies te zeggen. Ik zit tot 3 juli in het gps. Dan krijg ik een schoen met hakverhoging voor een aantal weken. Vervolgens zal ik hard werken om zo snel mogelijk weer fit te worden, want de blessure heeft wel even wat tijd nodig om goed te herstellen. De start van de competitie halen is wat te optimistisch ben ik bang.

Dat is wel jammer natuurlijk. En de vakantie kun je die waarschijnlijk ook wel vergeten?

Ik had gelukkig nog geen plannen. Maar ik denk dat ik deze vakantie mooi gebruik om goed te herstellen. En verder zal het wel vaak een terrasje worden dit jaar.

In vorige afleveringen in deze rubriek vroeg ik de clubmensen hoe ze de tijd besteedden als ze niet naar de club konden. Bij jou zou ik willen vragen hoe kom je de dag door?

Nou op dit moment ben ik nog druk met de studie. (Vlak voor dit interview had Rick nog een tentamen). Af en toe pik ik een voetbalwedstrijd op tv mee. Ik kan helaas nog weinig met het gips. Ben blij dat het er volgende week af gaat.

Rick dank dat we  je even mochten spreken. Veel sterkte met het herstel en we zien je in september/oktober weer graag schitteren op Coendersborg.

Verdien €50