Zoals je wellicht weet wordt de slechte grasmat van ons hoofdveld vervangen door een modern kunstgrasveld. De gemeente Groningen heeft hiertoe besloten om meer trainingscapaciteit te genereren en om van een hoop onderhoud (met weinig resultaat) af te zijn.

Door Bert Postma

Nu zijn er natuurlijk voor en tegenstanders en ook ik zal de geur van pas gemaaid gras, de prachtige slidings en het polletje waardoor de keeper verrast wordt gaan missen. Maar het feit ligt er en we zullen hier geen messen over trekken. Dat gebeurt al genoeg op onze in verwarring geraakte wereldbol. Moeten mijn kleinkinderen afgerekend worden op wat Julius Ceasar of Columbus ooit uitgevreten hebben?

Nu je i.v.m. met de Corona maatregelen niet op Coendersborg welkom bent (uitgezonderd de noeste klussers en de sporters) wil ik met deze rubriek voorkomen dat je als je straks in augustus of september weer je club komt bezoeken de gedachte krijgt dat je op het verkeerde sportpark bent. Ik ga proberen bijna dagelijks even een paar foto’s te maken om je op de hoogte te houden.

In inlevering 1 kunt je zien hoe voorzitter Alex Bolt de aftrap verrichte en de middenstip uitstak en overhandigde aan clubman Henk de Jonge, die nog wel eens met weemoed terug zal denken aan ZIJN kalkwagen. Feit is dat we nooit weer met de VIM bus op het laatste moment lijnen moesten verbeteren. Er was natuurlijk al heel veel werk gedaan door onze vrijwilligers, maar als er een eerste paal wordt geslagen, zal dat ook nooit de echte eerste paal zijn. Al het oud ijzer werd opgehaald en de vergoeding daarvan geeft onze klusjesmannen weer wat ruimte voor materiaal. Kosten die we graag laag willen houden. Je kunt daar aan mee werken door zuinig met de ON spullen om te gaan. Vanaf dat moment werd het werk van deze kerels (met bloed, zweet en tranen) overgenomen door de aannemer, die met groot materieel de klus vervolgde.. Er werd ongeveer een meter grond afgegraven. Tot en met de drainage en je kon mooi de structuren van de bodem ontdekken. Af en toe dacht ik een oude gouden munt te ontdekken, maar na het schoonvegen bleek het toch gewoon weer een dop van een Hertog Jan fles. Hoezo, bier langs de lijn. Nu de grasmat verdwenen is, heeft de jaarlijks terugkerende scholekster geen enkele moeite om wormen en insecten te vinden voor haar kroost. Dat zal vanaf maandag a.s. minder worden als er een dikke laag zand geplaats is. Ze zal moeten verkassen naar veld 4 of 5. Dit houdt dus in dat de sloop en afbraak werkzaamheden klaar zijn en we richting de opbouw zijn ingeslagen. Nog 1 ½ maand en dan zal je, zittend op de tribune, kunnen aanschouwen hoe Erwin Heerlijn zijn mannen in het zweet jaagt en genieten van een ieder ander die er op gaat trainen. Trainingen die iets aangepast dienen te worden, want ik heb begrepen dat het veld de minimum KNVB maten, 60 bij 100 meter, krijgt. Scoren vanaf eigen helft wordt dus iets eenvoudiger. (Wordt vervolgd).

De foto's bij dit verhaal vind je hier

Verdien €50

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor

Prince Sponsor