Ook dit jaar bestaat de voorbereiding van de eerste selectie op het nieuwe seizoen uit twee gedeelten. Onder leiding van trainer Erwin Heerlijn, de nieuwe assistent Sven de Haan en de nieuwe keeperstrainer Peter van der Sluis begint de selectie op dinsdagavond 9 juni aan die voorbereiding.

Door Siemon Aikema

Op zaterdag 4 juli eindigt het eerste deel van de voorbereiding. In deze eerste fase is er, zoals ieder zal begrijpen nog geen ruimte voor oefenwedstrijden. Daarna mag de selectie genieten van een maand vakantie,waarbij de spelersgroep ongetwijfeld weer enig huiswerk van de staf zal meerkrijgen.

Na een vakantie van vier weken gaat de selectie op maandag 3 augustus van start met het tweede deel. Afhankelijk van de ontwikkelingen rond het coronavirus staan er in die periode ook enige oefenwedstrijden op het programma. Mededelingen hierover zullen volgen als de wedstrijden definitief gespeeld kunnen worden. Houd daarvoor de site van Oranje Nassau n de gaten. Voorlopig blijven we er nog vanuit gaan, dat de start van de competitie rond zaterdag 19 september zal zijn. Dat was in ieder geval de oorspronkelijke planning. Maar ook hier is nog niets zeker.

In tegenstelling tot andere jaren kent de eerste selectie van Oranje Nassau minder nieuwe gezichten. Voor supporters, die Oranje Nassau al enige seizoenen volgen, zal alleen Tim Deelen helemaal nieuw zijn. Thomas Careman en Ard Veenhof zijn oude bekenden op Coendersborg. In augustus en/of september hopen we alle nieuwe gezichten bij staf en spelersgroep weer voor te stellen aan de volgers van Oranje Nassau