Thomas Careman speelt het komend seizoen weer bij Oranje Nassau en keert na 6 jaar weer terug op Coendersborg. De centrumspits speelde eerder van 2010 tot 2014 4 seizoenen in het oranje.

Thomas

In die periode bij Oranje Nassau scoorde hij 30 keer in competitieverband, 2 keer in de beker en 8 keer in oefenwedstrijden. Thomas heeft als spits een prachtige staat van dienst als veel scorende spits bij diverse clubs op het niveau van de Hoofdklasse en 3e divisie. In het dagelijks leven is Thomas bezig met de afronding van zijn studie Commerciële Economie aan de Hanzehogeschool (eindscriptie). Daarnaast werkt hij als accountmanager binnendienst bij Bureau Méteau, maker van educatieve materialen voor kinderen in de gezondheidszorg.

Thomas begon ooit met voetballen in de jeugd bij Actief in zijn toenmalige woonplaats Eelde-Paterswolde, en bracht diverse jaren door in de jeugd van FC Groningen (tot O-17) tot hij in 2009 terugkeerde bij Actief. Daarna dus 4 jaar ON waarna hij in 2014 naar Achilles 1894 in Assen verkaste. Daarna volgden 2 jaar bij Be Quick 1887, waarna in 2018 Harkemase Boys zich voor hem meldde. In 2019 tekende Thomas een 2-jarig contract bij 3e divisionist VVOG uit Harderwijk. Die periode maakte hij uiteindelijk niet vol. Mede vanwege studieredenen keerde hij eind 2019 terug naar Groningen; de laatste periode hield hij zijn conditie op peil bij de zaterdagtak van vv Helpman. De corona-uitbraak weerhield hem van optredens daar in competitieverband.

De TC van Oranje Nassau en trainer Erwin Heerlijn zijn verheugd dat Thomas weer voor ON heeft gekozen. Behalve een garantie voor doelpunten is Thomas ook een belangrijk en stabiel aanspeelpunt en uitstekend in de combinatie te gebruiken. Erwin heeft eerder met Thomas samengewerkt in het jaar dat hij assistent was bij Be Quick 1887 en ziet uit naar de hernieuwde kennismaking. En Thomas zelf? ‘Omdat ik nu bij Helpman speelde met een aantal van mijn beste vrienden vond ik het best een lastige keuze. Maar ON speelt natuurlijk een paar niveautjes hoger en ook daar ken ik diverse jongens waarmee ik het goed kan vinden. Ik heb veel zin om mijn bijdrage te leveren aan een mooi resultaat komend seizoen.’