Coronamaatregelen CVV Oranje Nassau

coronamaatregelenBeste voetbalvrienden,

We hebben al een tijdje te kampen met een Corona crisis. Gelukkig mogen we weer sporten en recreëren met elkaar. Jullie zijn dus weer hartelijk welkom op sportpark Coendersborg. Maar hiervoor moeten we de volgende regels wel in acht nemen:

  • Als je ziek bent of je ziek voelt, blijf dan thuis;
  • Houd (behoudens het sporten) 1,5 meter afstand van elkaar, dus ook in en rondom het clubhuis en ook rondom de velden!
  • Was je handen regelmatig grondig maar minimaal bij binnenkomst van de kantine en na een toiletbezoek;
  • Volg de pijlen in het clubhuis.

Ook willen we iedereen verzoeken om elkaar aan te spreken als de regels van het RIVM niet worden opgevolgd. Het virus onder controle krijgen moet een doelstelling zijn van ons allemaal!

Zonder alle andere Blauw Witters tekort te doen, wat is Jaap Martijn Barto van onschatbare waarde voor de Leeuwarders. Niet alleen voetballend, maar ook zijn leiderschap en sturing van de hele achterhoede en het middenveld is een lust voor het oog. Ook zijn invloed op de wedstrijdleiding en het slim bespelen van de arbitrage is van belangrijke invloed. Daar kwam bij dat ON het zichzelf ook wel erg moeilijk maakte en op het bietenveld probeerde voetballend tot aan doelman Kevin Wilpstra te komen. Hoewel ik geen liefhebber van kunstgras ben, kan het voor mij niet snel genoeg 28 augustus zijn. De datum waarop het nieuwe kunstgras hoofdveld opgeleverd zal worden. De dag ook waarop de Groninger Gemeenteraad beter op een Waddeneiland kan vertoeven dan na zoveel jaren sportveld ellende, bij de opening aanwezig te zijn. Ook hoeft men dan niet aanwezig te zijn bij het verkwanselen van de 28 augustus traditie op de renbaan.

Door Bert Postma

Oranje Nassau schoot als een raket uit de startblokken en schiep zich binnen enkele minuten twee prima mogelijkheden. Bij de eerste kans zag assistent Willem Renkema terecht de voorzet over de achterlijn gaan en bij de tweede werd het doel net gemist. Het beloofde wat te worden vanmiddag. De belofte werd ook waarheid, echter aan de verkeerde kant wat betrof de ON supporters, want de veel beter voetballende Groningers moesten knarsetandend toezien dat de 0 – 1 op het scorebord verscheen.

Een foutje in de ON achterhoede werd genadeloos afgestraft door verdediger Arjen Boonstra, die met een prima uitgevoerd lobje doelman Lars van der Sluis, die de licht geblesseerde Erwin Heidekamp verving, passeerde. In de 11e minuut was er enig oponthoud doordat assistent Nick Oppendijk met zijn elektronische vlag iets raakte, waar dit dure, van Turkse makelij, attribuut niet tegen kon. De jonge scheidsrechter Remon Tulen stelde later in de wedstrijd de KNVB weer schadeloos door negen gele kaarten uit te delen. Even voor de niet aanwezigen, het was geen harde, maar eerder sportieve wedstrijd, waar Tulen goed het oog in had en weigerde iemand een tweede gele of rode kaart te presenteren. Oranje Nassau bleef de betere ploeg, maar liet ook weer zien nog steeds niet van haar chronische kwaal af te zijn. We noemen het in deze tijd maar het anti scoritusch virus. Helaas niet besmettelijk voor tegenstanders. In de 13e minuut scheen het dan toch raak te zijn toen een bal door ON binnengekopt werd, maar zowel Tulen als Renkema zagen de bal niet over de achterlijn. Dit tot verbazing van beide fotografen naast het doel. Nou is een foto geen bewijs, maar……Bij Blauw Wit dacht men, we moeten ook maar eens weer aanvallen en in de 23e minuut was de tweede mogelijkheid ook direct het tweede doelpunt toen Lars v.d.Sluis een voorzet niet goed weg kreeg en de rebound door Sjorick Bootsma tegen de touwen werd gewerkt. Hier geen enkele twijfel of de bal de doellijn had gepasseerd. 0 – 2 In de 42e minuut voorkwam v.d.Sluis met een goede redding een 0 – 3 achterstand bij rust. Pal voor rust werd de eerste Blauw Witter op geel getrakteerd. Een goed moment om de zaken op een rijtje te zetten. Voor ON een handicap dat Blauw Wit verkeerd gekozen had bij de toss en ON de tweede helft naar het “verkeerde” doel moest spelen.

Jammer, dat in de 47e minuut in dat “verkeerde” doelgebied een duidelijke handsgeval door de arbitrage over het hoofd werd gezien. Ik pleit zeker niet voor het VAR gedrocht, maar hier zou het misschien leuk voor ON geweest zijn. In de 62e minuut wisselde trainer Bert Hollander Kayin Kleefstra voor Usakov Pavel aan Friese zijde en in de 68e minuut moest Mitchell Schievels het veld ruimen voor Frederik Specken. ON beet nog even weer van zich af en keeper Kevin Wilpstra moest voor de eerste maal een echte redding maken. In de 74e minuut was er geel voor Dennis Molema voor natuurlijk “babbel”. Een tape zou misschien een remedie zijn. In de 75e minuut was Joël Wagenaar dicht bij de aansluitingstreffer, maar hij zag zijn schot voorlangs vliegen.

Het laatste kwartier stond meer in het teken van gele kaarten voor tijdrekken?, praten en hier en daar een overtredinkje en er waren natuurlijk de nodige wissels, waaronder Niels Stenekes voor Dave Bosgraaf. Niels zag zijn schotje in de 86e minuut gestopt door Wilpstra. In de 89e minuut kreeg deze Wilpstra nog een gele kaart voor eerder tijdrekken. Dit leek meer om de kosten voor de beschadigde vlag te compenseren dan een nuttige straf. Oranje Nassau lijkt door deze nederlaag even af te haken en zal na het wonden likken a.s. zaterdag weer vol aan de bak moeten, thuis tegen Drachtster Boys. U kunt dan, bij de Boys, Ard Veenhof aanschouwen, die volgend seizoen weer de ON gelederen zal versterken. Aanvang 15.00 uur.

De foto's staan hier

 

Verdien €50

KNVB info ON1