Coronamaatregelen CVV Oranje Nassau

coronamaatregelenBeste voetbalvrienden,

We hebben al een tijdje te kampen met een Corona crisis. Gelukkig mogen we weer sporten en recreëren met elkaar. Jullie zijn dus weer hartelijk welkom op sportpark Coendersborg. Maar hiervoor moeten we de volgende regels wel in acht nemen:

  • Als je ziek bent of je ziek voelt, blijf dan thuis;
  • Houd (behoudens het sporten) 1,5 meter afstand van elkaar, dus ook in en rondom het clubhuis en ook rondom de velden!
  • Was je handen regelmatig grondig maar minimaal bij binnenkomst van de kantine en na een toiletbezoek;
  • Volg de pijlen in het clubhuis.

Ook willen we iedereen verzoeken om elkaar aan te spreken als de regels van het RIVM niet worden opgevolgd. Het virus onder controle krijgen moet een doelstelling zijn van ons allemaal!

Dat Fc. Burgum zich positief onderscheidt in de 2e klasse was vooraf bekend. Dit evenzo dat Oranje Nassau attractief en verzorgd voetbal speelt . Het beloofde dus een interessante avond te worden in de vrieskist van Burgum. Gelukkig werd er hartverwarmend gespeeld. 

Van onze speciale correspondent

Oranje Nassau was deze avond het meest in bal bezit en deed dit met verzorgd spel. Niet dat Fc Burgum werd weggespeeld. Burgum beschikt over een goed team en in mijn ogen was de keeper van Fc. Burgum de man van de wedstrijd. Met name hoe hij in de 34e minuut tot twee maal toe ON van scoren wist af te houden was betaald voetbal waardig. Ook opvallend was dat de leidsman tot twee maal toe niets zag in het neerhalen van spelers binnen het strafschop gebied. Dit gebeurde trouwens evenwichtig. Erwin Heidekamp plukte de bal van de schoen van de tegenstander en nam ondertussen met zijn keepershandschoen ook de maat van de voetbalschoen van de tegenstander. Zoals zo vaak als je zelf niet scoort doet de tegenstander dit wel. Dit gebeurde in de 43e minuut. Als het met de rust 3-5 had gestaan had niemand verbaasd opgekeken.

Direct na de thee werd de bal na een spelhervatting van ON slecht uitgespeeld. De slimme aanvaller van Burgum lobde de bal over de ver voor zijn doel staande Heidekamp. 2-0. Hierna spelde Burgum het slim. Ze lieten ON nog meer het spel maken. Ook in de 2e helft was de doelman van Burgum een niet te passeren sluitpost. Dat Burgum uiteindelijk met 4-0 de wedstrijd won was verdiend. De winst van ON was dat ze een nuttige les in effectief voetbal kregen. Als ik het te positief bekijk en dan bedoel ik de doelkansen had de eind uitslag ook zo maar 8-10 kunnen zijn. Een leuke pot voetbal dus. Het niet scorend ON scoorde mijns inziens wel op een verkeerde manier. Het schoot zich zelf in de voet. De ons bekende Henk Konings heeft de beschikking over een goed team wat slim en goed speelt. We zullen Fc. Burgum snel op een hoger niveau zien acteren.

Verdien €50

KNVB info ON1