Coronamaatregelen CVV Oranje Nassau

coronamaatregelenBeste voetbalvrienden,

We hebben al een tijdje te kampen met een Corona crisis. Gelukkig mogen we weer sporten en recreëren met elkaar. Jullie zijn dus weer hartelijk welkom op sportpark Coendersborg. Maar hiervoor moeten we de volgende regels wel in acht nemen:

  • Als je ziek bent of je ziek voelt, blijf dan thuis;
  • Houd (behoudens het sporten) 1,5 meter afstand van elkaar, dus ook in en rondom het clubhuis en ook rondom de velden!
  • Was je handen regelmatig grondig maar minimaal bij binnenkomst van de kantine en na een toiletbezoek;
  • Volg de pijlen in het clubhuis.

Ook willen we iedereen verzoeken om elkaar aan te spreken als de regels van het RIVM niet worden opgevolgd. Het virus onder controle krijgen moet een doelstelling zijn van ons allemaal!

Oranje Nassau vertrok naar Zwolle met in het achterhoofd toch de herinnering aan de nederlaag bij de thuiswedstrijd tegen nieuwkomer SVI. Een ploeg die het heel behoorlijk doet in 1E. Het was dus van groot belang voor beide ploegen om geen puntenverlies op te lopen en voorlopig uit de grote kopgroep te vallen.

Door Bert Postma

SVI liet vanaf de aftrap, in de te laat begonnen wedstrijd i.vm. met een vermoede beenbreuk in een vorige wedstrijd op het hoofdveld, merken te willen winnen vandaag. Oranje Nassau had echter het zelfde plan en zo ontspon zich op het fraaie kunstgrasveld met een stevige wind schuin over het plastic gras een fraai kijkspel voor de ongeveer 250 toeschouwers. Erwin Heidekamp moest dan ook in de 6e minuut zijn eerste knappe redding verrichten. In de 8e minuut weigerde scheidsrechter Stegeman uit Rijssen een strafschop te geven toen de razendsnelle Rick Wiersma binnen de lijnen gestuit werd. Het bekende bal gebaar werd het deel voor Wiersma en de verdiende corner. Twee minuten later werd Ricardo Aarten wel beloond met geel toen Dennis Molema onreglementair gestuit werd. Dennis nog een beetje ontdaan miste dan ook een fraaie voorzet. Het scoren blijft nog even lastig voor ON. In de 22 minuut moest Heidekamp zich weer volledig strekken toen de volkomen vrij staande Youp Kok voor hem opdook. Vier minuten later kopte dezelfde topspits tot opluchting van alles wat ON meegenomen had naar Zwolle, naast. In de 28e minuut moest Erwin Heidekamp een pracht redding verrichten toen Milan Koorman een droge knal vlak onder de lat losliet. Oranje Nassau mocht niet mopperen met een gelijke stand, hoewel de ploegen voetballend niet voor elkaar onder deden. SVI voerde misschien iets meer druk uit op ON, maar de gasten raakten niet in paniek en onder aanvoering van uitblinker Thijs Gerlofs hield men vrij gemakkelijk stand. Voor rust waren er nog kansen voor Dave Bosgraaaf, (net over), Walid Barhouss ook iets te hoog en Rico Cordes, die een prima voorzet van Erlind Derguti net naast mikte. Vlak voor de thee was er nog een gele kaart voor de eerder genoemde Youp Kok die iets te onstuimig door ging op Heidekamp.

Oranje Nassau begon de tweede helft met de wind schuin in de rug met dezelfde passie als waar SVI de eerste mee begonnen was. SVI werd hierdoor verrast en toen één der Zwolse verdedigers te kort terugspeelde op de uitstekende doelman Alex Grafhorst was de snelle en handige Rick Wiersma er als de kippen bij om hem te passeren en de bal tegen de touwen te werken. 0 – 1. Uiteraard grote blijdschap voor de in het wit gestoken oranjehemden. De wedstrijd golfde hierna op en neer, met een beter en de dienst uitmakend Oranje Nassau. ON zakte misschien iets te veel in en liet SVI het spel maken, wat hun overigens niet te best afging, misschien mee door het ontbreken van enkele belangrijke spelers. In de 63e minuut had ON de wedstrijd kunnen beslissen, maar een prachtige aanval werd verprutst bij de afwerking. In de 66e minuut weer een gele kaart voor de soms te pittige Zwollenaren. Hij viel ten deel aan aanvoerder Quinten de Lain. Nog geen minuut later was de beurt aan SVIer Twan Zuidmeer voor een forse overtreding op Paul Bergtop, die dan ook later uit zou vallen. Josha Ottens was zijn logische vervanger. In de 75e minuut weer een prima redding van doelman Grafhorst op een harde knal van Derguti. Het lukte ON niet om definitief afstand van SVI te nemen. In de 80e minuut wisselde trainer Joram Hendriks Stef Tunker voor Lars Brands. In de 84e minuut moest Thijs Gerlofs met een bloedende hoofdwond, na een botsing, het veld verlaten en vroeg de blessure om behandeling buiten het sportpark de Siggels. Thijs werd vervangen door Mitchell Schievels. In de 86e minuut kreeg Schievels een voorzet van Rick Wiersma verkeerd op de voet. Nog 5 minuten billen knijpen voor de meegereisde supporters. In de 87e minuut werd de moe gestreden Erolind Derguti nog gewisseld voor Youri Schuur, en moest een minuut later aanvoerder Rhobin Brander nog geel incasseren voor het wegschieten van de bal na een fluitsignaal. De wedstrijdklok stond al even op 90, toen Rico Cordes een goede voorzet losliet, die prachtig door Rick Wiersma verzilverd werd. 0 – 2. Grote opluchting bij ON en de drie punten werden in de bus gevierd en met veel genoegen meegenomen naar Groningen, waar ons op de laatste kilometers een passende escorte ten deel viel. Nu volgen twee weken zonder competitievoetbal en zal op 7 maart Blauw Wit uit Leeuwarden de tegenstander zijn op sportpark Coendersborg in Groningen.

Ook de foto's geven een goed beeld van de wedstirjd . 

Verdien €50

KNVB info ON1