Met ingang van het seizoen 2020-2021 zal Sven de Haan (29) bij Oranje Nassau aantreden als assistent trainer van hoofdtrainer Erwin Heerlijn. Sven is in het bezit van het diploma UEFA-B (TC 2) en fungeert dit seizoen als hoofdtrainer van stadgenoot sv Lycurgus, uitkomend in de zaterdag 4e klasse C.

In het dagelijks leven is Sven werkzaam als Sales Accountmanager bij Pro-Industry in Groningen, een gespecialiseerd uitzendbureau voor de procesindustrie. Hij woont met zijn vrouw en 4-jarige dochter in Eelde. De eigen voetbalcarrière van Sven eindigde al op jonge leeftijd voor hij goed en wel begonnen was. Nadat hij als jonkie de eerste stappen op het veld had gezet bij vv Haren verkaste hij later naar Be Quick en daarna -na de verhuizing van zijn ouders- naar ACV. Daar speelde hij in de A1 (nu O-19) totdat een knieblessure op 19-jarige leeftijd een einde aan zijn voetbalambities maakte.

De afgelopen 6 jaar was Sven werkzaam bij Lycurgus, waar hij eerst 3 jaar het tweede en vervolgens 3 jaar het eerste elftal onder zijn hoede had. Onlangs liet hij Lycurgus weten dat hij na 6 jaar toe was aan een nieuwe uitdaging. Sven heeft de ambitie om door te groeien als trainer en die ambitie wil hij vorm geven door als trainer hogerop in het amateurvoetbal aan de slag te gaan. Sven heeft die uitdaging nu bij Oranje Nassau gevonden. Hij verwacht in zijn nieuwe rol veel van Erwin Heerlijn te kunnen leren en ziet deze stap als een goede investering in zijn eigen ontwikkeling. Zowel Erwin als de TC van ON hebben een buitengewoon prettig beeld gekregen van de drive, beleving en energie die Sven uitstraalt en verwachten veel van de samenwerking.

Sven volgt in deze rol Marshall Pourier op die aan het einde van het seizoen bij Oranje Nassau vertrekt en volgend seizoen aan de slag gaat als hoofdtrainer bij NEC Delfzijl.

Verdien €50

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor

Prince Sponsor