Pelikaan S greep haar kans en kwam op gelijke hoogte met Oranje Nassau. Doordat de concurrentie ook won zakte Pelikaan S op doelsaldo toch een plekje en sleepte ON mee naar de 4e plaats. Zoals eerder vermeld blijft zaterdag 1E een der meest aantrekkelijke klassen in het noordelijke zaterdagvoetbal. Er zullen nog veel verrassende uitslagen volgen. Wie de wedstrijd van vanmiddag gezien heeft en de vele gemiste kansen nog op het netvlies heeft, zal dit, zonder iets aan de overwinning van Pelikaan S af te doen, beamen.

Door Bert Postma

Oranje Nassau was vanaf de aftrap de betere ploeg en schiep zich flink wat goede kansen en mogelijkheden. Reeds in de 4e minuut was Josja Ottens over links iedereen te snel af, maar er werd niets gedaan met zijn prima voorzet. Twee minuten later liet Dennis Molema een flinke knal los, maar niet hard genoeg om uitblinker doelman Devon Harmsma te verontrusten. In de 10e minuut een schot van Rico Cordes met zijn zwakkere linker en geen probleem voor Harmsma. In de twaalfde minuut het eerste gevaar van Pelikaan S, maar Jan Hooiveld weigerde het cadeautje wat hij van doelman Erwin Heidekamp van ON kreeg, uit te pakken en gaf Heidekamp de gelegenheid zijn foutje te herstellen. In de 17e minuut de terechte voorsprong voor ON, toen Dennis Molema, via een tegenstander, Harmsma op het verkeerde been kreeg. 0 – 1.. Twee minuten later had dezelfde Molema de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar zijn lobje was een gemakkelijke prooi voor Harmsma. In de 22e minuut de zoveelste Harmsma redding en het begon zich al af te tekenen, hij zou een te groot obstakel voor ON blijken.

Bij ON ging de scherpte er een beetje af en Pelikaan S begon ook mogelijkheden te krijgen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat in de 32e minuut Fahim Belligroub het beslissende tikje gaf in een chaotische situatie voor het ON doel en de ruststand naar 1 – 1 tilde.

In de rust had Wim Bulten voor een prachtig gebakje bij de koffie gezorgd en liet even fijntjes zien welk deel er vanmiddag opge(vr)eten zou worden. Of hij het wist of niet, het had niets te maken met het inbrengen na rust van zijn zoon Jos door trainer Jan Schulting. In ieder geval was het duidelijk te zien dat de Rood-Zwarten uit een ander vaatje gingen tappen en Oranje Nassau moest terug. En dit had niets met de vervelende harde wind te maken, want die stond dwars op het veld. In de 47e minuut had Wallid Barhous een overtreding nodig, die hem op geel van te staan, van de uitstekende arbiter Richard Groenewegen. Groenwegen die een fijne middag beleefde met zijn assistenten Heeren en Kuperus en slechts aan beide kanten 1 gele kaart nodig had om deze topper tot een goed einde te brengen. De kaart voor een Pelikaan was in deze bijzonder sportieve wedstrijd voor Jelle Wagenaar.

In de 53e minuut was Jan Hooiveld dicht bij de voorsprong, maar zijn afstandsschot ging maar net over de kruising. Trainer Heerlijn van ON wisselde even later Rico Cordes voor Erolind Derguti. ON bleef onder druk van Pelikaan S en een puike redding van Erwin Heidekamp voorkwam een Oostwolder doelpunt. De plm. 150 toeschouwers zagen een leuke, gelijk opgaande wedstrijd, waarin de beste kansen voor ON waren, maar dat de vizieren duidelijk niet op scherp stonden deze middag. In de 65e minuut verliet David Voigt het veld voor Dave Bosgraaf. Nadat bij ON weer een aantal kanen was gemist, liet Erwin Heidekamp, een bal uit zijn handen glippen en had het geluk dat de bal via de lat weer bij hem terecht kwam. Na het missen van nog een aantal kansen bracht trainer Heerlijn spits Mitchell Scihievels binnen de lijnen voor Dennis Molema. Toen scheidsrechter hands constateerde van een ON verdediger binnen de beruchte lijnen was het voor Fahim Bellighroub een koud kunstje om via de toegekende strafschop Pelikaan S naar een 2 – 1 voorsprong te schieten. Weer werd helaas voor ON de voetbalwet weer bevestigd, dat als je niet scoort de tegenstander het wel doet. Voor ON een bijzonder zure nederlaag, voor Pelikaan S een goede overwinning om in de carrousel van 1E mee te blijven draaien. Wordt vervolgd. Na afloop was het goed toeven bij Pelikaan S, waar prima gastheer Wim Bulten weer fors uitpakte met garnalen cocktails, broodjes zalm en paling en de nodige drankjes om bij een enkele teleurgestelde ON'er de stemming weer goed te krijgen.

hier delink naar de  foto's

KNVB info ON1