Erolind Derguti scoorde afgelopen zaterdag het vierde doelpunt van Oranje Nassau. Dit doelpunt hier in de maak was zijn 75e in competitieverband in zijn seniorentijd. Daarmee is Erolind, na Rhobin Brander en Mitchell Schieveld de derde speler in de huidige selectie, die volgens Voetbal Noord een derde ster verdient. We willen Erolind hiermee feliciteren.Overigens deed Erolind dit net als Rhobin Brander in een ontmoeting met vv Gronongen.


Door Siemon Aikema

Erolind begon zijn carrière bij Marum. Als 16-jarige junior mocht hij in het seizoen 2008/2009 debuteren in de vierde klasse. Zijn debuut was in een bekerwedstrijd tegen Zwaagwesteinde. In zijn tweede bekerwedstrijd, tegen Kollum maakte hij zijn eerste bekerdoelpunt in het eerste. Dat seizoen maakte Erolind maar liefst negen competitiedoelpunten. Het eerste was volgens onze informatie.in de competitiewedstrijd tegen TEO op 29 november 2008. De verslaggever van Marum omschreef het destijds als volg: Een pass van Floris Appelo komt bij Theo D die de bal doorspeelt naar Erolind D, die met een mooie lob de keeper verschalkt en de 2-0 staat op het bekende bord. Overigens maakte hij in deze wedstrijd ook zijn tweede goal.

Erolind maakte de 25 vol bij SWZ BOSO Sneek. Op 7 september 2014 scoorde hij het enige doelpunt in de verloren wedstrijd tegen De Bataven (4-1). In 2016 is de vijftigste aan de beurt. Dat doelpunt werd, nog steeds in dienst van de Snekers, gemaakt in de match tegen Koninklijke HFC. Clubs waarvoor hij het meest scoorde zijn SWZ BOSO Sneek (in vier seizoenen 35) en Oranje Nassau (in 31/2 seizoen 25).

Hieronder met dank aan Voetbal noord nog de clubs waartegen Erolind in zijn carrière tot nu toe scoorde:
Vijf keer tegen vv Groningen en TEO
Vier keer tegen AFC Arnhem CSV Apeldoorn en HZVV.
Drie keer was het raak tegen Alcides, De Bataven, Be Quick 1887, Drachtster Boys, PKC ’83 en Rohda Raalte.
Twee doelpunten maakte hij tegen Potetos, De Treffers, Olde Veste ’54, Koninklijke HFC, FVC, Germania, HBS en Zeerobben.
Tegen Hercules, Hoogeveen, Haaglandia, Eemdijk, Berkum, DETO, Achilles 1894, Balk, LONGA, Mamio, Noordscheschut, Noordwolde, SVA Papendorp, IJsselmeervogels, Juliana ’31, VVSB, WKE SDV Barneveld en Sparta Nijkerk wist hij één keer te scoren.
Voor de statistici onder ons:
In bekerwedstrijden was het 20 keer raak waaronder zeven voor Oranje Nassau. In oefenwedstrijden tenslotte wist hij 21 keer te scoren waarvan drie voor zijn huidige club. We moeten hierbij aantekenen, dat he hier gaat om geregistreerde doelpunten. In werkelijkheid kan het aantal doelpunten vooral in oefenwedstrijden nog hoger liggen.