In Assen leed Oranje Nassau vzatermiddag een 5-0 nederlaag tegen hoofdklasser ACV. De Assenaren lieten met name in de tweede helft zien, dat ze over meer voetbalkwaliteit en vernuft beschikken.

Door Siemon Aikema

In het begin van de wedstrijd liet het zich zeker niet aanzien, dat de nederlaag zo groot zou worden. Voor ruim 100 toeschouwers gaf Oranje Nassau in het eerste kwartier goed partij en was de ploeg veelvuldig in balbezit. Toch kwam de thuisclub na 14 minuten op voorsprong door Justin Mulder. Het leek er verdacht veel op, dat er buitenspel aan vooraf ging, maar ja geen VAR om dit te controleren Scheidsrechter Tyler vertrouwde op zijn grensrechter die niets had gezien. Twee minuten later was het 2-0. Een vrije bal van Ezra Schrijver werd gepareerd door Erwin heidekamp, maar de keeper had geen antwoord op de rebound van Marco van der Heide. Oranje Nassau was licht aangeslagen. Daarna ontwikkelde zich een aantrekkelijke partij met opnieuw een sterk spelend Oranje Nassau, dat aanvallend echter weinig echte kansen wist te creëren. Rico Cordes en Rick Wiersma waren er nog het dichts bij. De verdediging wist de aanvallers van ACV ook goed af te stoppen, zodat er bij rust een 2-0 voorsprong op het scorebord stond.

In de tweede helft aan beide kanten de nodige wissels. Dat pakte bij de thuisclub beter uit dan bij de gasten. Na 48 minuten wist Oranje Nassau toch te scoren, maar helaas ontving Mitchell Schievels de bal in buitenspelpositie. Dus bleef het 2-0. Die stand wist ON tot de 64e minuut te handhaven. Niet door achteruit te spelen en te vertrouwen op de verdediging. Oranje Nassau probeerde te blijven voetballen met de intentie om aan te vallen. Het leverde wel enkele corners op, bij één van die corners schoot Dennis Molema net over. In de 64e minuut leidde een verkeerde pass tot een snelle aanval van ACV, afgerond door Arjan Hagenauw. Deze na rust ingevallen speler wist vijf minuten later opnieuw te profiteren van de ruimte die in de verdediging viel, 4-0. Drie minuten later voltooide hij zijn hattrick en bepaalde eindstand op 5-0.

En zo eindigde ook de tweede oefenwedstrijd tegen ACV van dit seizoen in een ruime nederlaag. Maar waar ON in de eerste ontmoeting redelijk werd weggespeel kon de ploeg ACV nu beter bijbenen. Dat ACV meer kwaliteit in huis heeft was ook vanmiddag wel weer te zien. Toch zien we zeker lichtpuntjes. Het niveau van vanmiddag was in het algemeen hoger dan in de laatste weken voor de winterstop. En dat het in het tweede deel van de tweede helft wat minder ging hebben we, zo denken, we allemaal wel gezien.


Basisopstelling eerste helft:
Erwin Heidekamp, Joshua Richardson, Thijs Gerlof, Walid Barhouss, Josha Ottens, Youri Schuur, Dave Bosgraaf, David Voigt, Rico Cordes, Dennis Molema, Rick Wiersma

Basisopstelling tweede helft
Erwin Heidekamp, Dennis Molema, Thijs Gerlof, Walid Barhouss, (71 Joshua Richardson) Josha Ottens, Erolind Derguti, Niels Stenekes, Rhobin Brander, Fokko Kronemeier, Mitchell Schievels, Rick Wiersma (71 Rico Cordes)

Dinsdagavond om 20.00 uur is de tweede oefenwedstrijd. In Delfzijl speelt ON dan tegen NEC Delfzijl, de nieuwe club van Marshall Pourier

Voor foto's van de wedstrijd verwijzen we naar de site van Bennie de Boer  

KNVB info ON1