Van onze speciale correspondent.

Dinsdagavond speelde Oranje Nassau heren 2 een oefenwedstrijd op het sportcomplex van GroenGeel. De wedstrijd begon met een vertraging, dit om de vele toeschouwers alsnog toegang te kunnen verschaffen. De vertraging was ontstaan omdat veel supporters met de bus naar Groningen waren gekomen. Onderweg waren diverse bussen gecontroleerd, de Koninklijke Marechaussee had lucht gekregen dat er de laatste tijd veel verstekelingen in bussen werden vervoerd, zij het niet in koelwagens. Uiteindelijk waren er 6143 toeschouwers die de schone kunsten van het andere Oranje wilden bewonderen. Voor de heren van ON was dit een lichte teleurstelling aangezien ze gewend zijn om voor meer publiek te spelen. Wat opviel was dat Groen Geel een nieuwe sponsor had. Vanaf 15 november ’19 is Douwe Egberts de trotste sponsor van Groen Geel. Het schijnt zo is de gedachte dat Groen Geel verwacht om op deze wijze gratis punten te kunnen verkrijgen. De spelers van ON en de trainer dachten daar toch wat anders over. Niks gratis en zeker niet van ON(s).

Opgezweept door het publiek rolde de ene na de andere aanvalsgolf over de bevroren mat. Voor de arme keeper van Groen Geel bleek het vloed te zijn want de golven kwamen enkel op zijn doel af. Groen Geel had de pech dat het net bij de rust dood tij was. Na rust was er sprake van hetzelfde beeld. Matchwinnaar voor ON werd Sonnsn, die de bal (het was zijn lelijkste doelpunt tot nu toe) over de achterlijn en mooi binnen de palen deponeerde. Dit was gelijk ook de eindstand 0-1

De ON-ers waren pas laat thuis door het uitdelen van handtekeningen en door het feit dat veel supporters op de foto wilden.

KNVB info ON2