site2015header05.jpg

Blauw Wit had vorige week prima met 2 – 4 gewonnen bij Drachtster Boys en Oranje Nassau speelde een uitstekende wedstrijd tegen Pelikanen S en speelde met 1 – 1 gelijk. In beide kampen derhalve een optimistische stemming. Trainer Bert Hollander van de Friezen had zelfs het luxe probleem dat kiezen uit zijn spitsen moeilijk was. Trainer Erwin Heerlijn kan wekelijks putten uit zijn grote selectie en zal misschien stiekem wel eens een muntje in de lucht gooien om de basis weer compleet te maken.

Door Bert Postma

Er waaide een stormachtige wind van doel tot doel over sportpark Wiarda in Leeuwarden. Een mooie accommodatie, maar ook met de velden ernaast een grote open vlakte. Niet alleen vervelend i.v.m. de wind, maar ook de irritante fluitjes van de arbiters op die velden geven verwarring. Blauw Wit koos voor rugwind en wilde direct het ON doel belegeren. Dat leverde binnen twee minuten de eerste corner op. De eerste grote kans was echter voor ON dat uitstekend combinerend het windvoordeel van Blauw Wit elimineerde. In de twaalfde minuut bracht dit betere spel de Groningers op voorsprong. Na prachtig werk van Fokko Kronemeijer tot aan de achterlijn, legde hij de bal panklaar voor Frederik Specken die loepzuiver en onhoudbaar voor doelman Kevin Wilpstra, langs de paal binnen schoot. 0 – 1. Blauw Wit deed iets terug, maar het schot van Dion Rooze vloog naast het ON doel. Blauw Wit had nog het meest last van de wind en de meeste passes gingen te hard op het snelle kunstgras. ON bleef levensgevaarlijk en in de 18e minuut werd een prima voorzet van Rico Cordes net naast gewerkt door Mitchell Schievels. In de 26e minuut vloog een vrije trap van Blauw Wit net over de lat boven doelman Heidekamp. Dezelfde Heidekamp kwam in de 34e minuut wat ongelukkig zijn doel uit en werd bijna verrast door een lobje, die tot opluchting van alles in Oranje net naast ging. In de 37e minuut moest doelpuntenmaker Specken even aan de noodremtrekken. Dat leverde hem een terechte gele kaart op. De gele kaart die een paar minuten Rico Cordes kreeg was er een in de categorie pietluttig, door de soms wat kinderachtig optredende scheidsrechter Joop Kohler uit Dokkum. In de 42e minuut belandde een corner van Blauw Wit op de deklat en een minuut later kreeg Fokko Kronemeijer een prima kans alleen voor de Friese doelman. Wilpstra bleef de baas over Kronemeijer en zo werd er gerust bij de 0 – 1 stand.

Trainer Hollander wisselde in de rust de jonge Pavel Usakov voor Floris Boonstra. De verwachting was dat ON met de storm in de rug het Blauw Wit doel flink onder vuur zou nemen. Dat leverde bijna een doelpunt op in de 49e minuut, maar het schot van Cordes vloog voorlangs. In de 51e minuut deed Frederik Specken voor de derde keer van zich spreken. Een doelpunt, een gele kaart en nu knalde hij van dichtbij scheidrechter Kohler neer, met een voltreffer op zijn oor . Of hier van enige wraakneming sprake was zullen we nooit weten. De verzorgers van Blauw Wit en Oranje Nassau hadden vrij snel Kohler weer fit en hij kon verder. Rond de 55e minuut schoot Rico Cordes twee keer op de doelman en Erolind Derguti net naast. Doelpunten moesten er wel komen en in de 59e minuut was het zover. Fokko Kronemeijer speelde de bal naar Joël Wagenaar die de perfecte voorzet los liet, die door Mitchell Schievels met een duik tegen het net werd gekopt. In de 61e minuut werd Frederik Specken die genoeg in de belangstelling had gestaan gewisseld voor Dave Bosgraaf. In de 63e minuut werd bij Blauw Wit Wiebe Bakker gewisseld voor Arjen Boonstra. Een wissel die plots een heel ander spelbeeld opleverde. Blauw Wit werd weer gevaarlijk en balverlies ver van het ON doel door Derguti leverde bijna succes op voor de Leeuwarders. In deze fase leed ON teveel onnodig balverlies waardoor de spanning in de wedstrijd terug kwam. In de 67e minuut werd bij ON Schievels vervangen voor Niels Stenekes. In de 71e minuut maakte Ric Cordes aan alle illusies van de Friezen een eind en schoot keihard langs doelman Wilpstra. 0 – 3. Met nog ruim een kwartier te spelen een gelopen koers zou je denken. ON was even weer niet bij de les en een fout in de verdediging werd direct afgestraft door Bob Schepers 1 – 3. Spanning terug. Hollander wilde meer en verving Jens de Jager voor Bas Koetstra. In de 73e minuut kopte Paul Bergtop namens ON net over en twee minuten later werd door Blauw Wit na een corner op de lat geschoten In de 76e minuut werd bij ON de laatste wissel gepleegd. Roy Mertens kwam voor Joël Wagenaar. Blauw Wit bleef aandringen en namens ON mocht Rico Cordes nog eens naast schieten. Oranje Nassau bleef geconcentreerd verdedigen en bracht zo de zeer verdiende zege over de streep. Volgende week zaterdag ON – SVI. Een onbekende tegenstander uit Zwolle. Aanvang 15.00 uur.

De foto's van deze wedstrijd staan hier

ON kalender

No events
AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor