´╗┐´╗┐Coronamaatregelen CVV Oranje Nassau

coronamaatregelenBeste voetbalvrienden,

We hebben al een tijdje te kampen met een Corona crisis. Gelukkig mogen we weer sporten en recreëren met elkaar. Jullie zijn dus weer hartelijk welkom op sportpark Coendersborg. Maar hiervoor moeten we de volgende regels wel in acht nemen:

  • Als je ziek bent of je ziek voelt, blijf dan thuis;
  • Houd (behoudens het sporten) 1,5 meter afstand van elkaar, dus ook in en rondom het clubhuis en ook rondom de velden!
  • Was je handen regelmatig grondig maar minimaal bij binnenkomst van de kantine en na een toiletbezoek;
  • Volg de pijlen in het clubhuis.

Ook willen we iedereen verzoeken om elkaar aan te spreken als de regels van het RIVM niet worden opgevolgd. Het virus onder controle krijgen moet een doelstelling zijn van ons allemaal!

We hebben er een tijdje op moeten wachten, maar komende zaterdag is het zover. Ook de eerste klasse van het zaterdagvoetbal gaat van start. Oranje Nassau start dit seizoen in 1E met een thuiswedstrijd tegen Pelikaan S

Door Siemon Aikema

Zo op het eerste gezicht heeft Oranje Nassau een redelijk gemakkelijke opening van het seizoen. In de eerste drie wedstijden komen even zoveel debutanten als tegenstander op het wedstrijdformulier. Maar dat eenvoudig lijkt ons toch maar schijn. Zeker de tegenstander van komende zaterdag moeten we niet onderschatten. Pelikaan S is in korte tijd opgeklommen van de vijfde naar de eerste klas. Afgelopen seizoen werd het vierde kampioenschap in zes jaar overtuigend behaald. Het team van de teruggekeerde trainer John de Hoop, vorig jaar Omlandia, heeft veel ervaren spelers in huis. Voorbeelden zijn mannen als Sergio van Dijk Anton Jongsma, John van Dalen, Angelo Zimmerman en de neven Jan en Jos Hooiveld. Natuurlijk zijn deze mannen allemaal boven de dertig, maar het voetballen zijn ze zeker nog niet verleerd. En ze brengen een hoop ervaring mee.

In de voorbereiding speelde Pelikaan S gelijk tegen WVV (4-4) verloor het nipt van Buitenpost (3-2) en werd er ruim gewonnen van het zaterdagteam van Be Quick 1887 (5-2). In de beker werd de volgende ronde bereikt. De eerste wedstrijd tegen VEV ’67 werd nog 0-0 maar in het vervolg sloeg de ploeg toe met een 5-0 overwinning op Annen en een 7-0 overwinning op Roden afgelopen zaterdag. Pelikaan S lijkt dus op tijd klaar voor het competitiegebeuren. En zaterdag mogen ze tegen Oranje Nassau bewijzen hoe ver de ploeg al is.

Statistieken over ontmoetingen tussen beide ploegen zijn er weinig. In het seizoen 17/18 speelden beide ploegen een keer tegen elkaar in de voorbereiding. Oranje Nassau won dat duel met 4-2. De doelpunten voor ON werden gemaakt door Niels Stenekes (2x), Ruud Grol en Thijs Gerlofs. Kurt Elshot scoorde voor Pelikaan S en het andere doelpunt was een van richting veranderd eigen doelpunt van Thijs Gerlofs.

Qua uitslagen maar ook qua spel verliep de tweede helft van de voorbereiding van Oranje Nassau niet helemaal voorspoedig. ACV was met 6-1 veel te sterk. Tegen Be Quick 1887 werd er vervolgens wel verdienstelijk gelijkgespeeld. Maar het bekertoernooi begonnen de Stadjers met een 2-2 gelijkspel tegen Gorecht. Dat was voor vele n een teleurstelling. Tegen Hoogezand werd er één helft uitstekend gevoetbald maar liet Oranje Nassau het scoren een beetje achterwege. Halverwege stond het 1-2, maar uiteindelijk werd er met 3-2 verloren. De laatste wedstrijd was tegen Veendam 1894. Vooral in de tweede helft liet Oranje Nassau bij vlagen goed voetbal zien. Maar ook nu werden, ondanks een 4-1 overwinning, nog te veel kanen onbenut bijvoorbeeld doordat er verkeerde keuzes werden gemaakt. Toch geeft die wedstrijd Oranje Nassau wel aanknopingspunten voor een vervolg. De door velen gezien als zeker mede-favoriet voor de titel moet echter nog wel groeien. “De kunst is”, zo merkte trainer Heerlijn na afloop van ON – Veendam1894 op, “om van deze talentvolle groep een hecht team te vormen”. Mogelijk zullen trouwens komende zaterdag weer andere spelers mee kunnen doen. Erolind Derguti bijvoorbeeld, die afgelopen zaterdag twee keer scoorde in het tweede elftal, moet in staat zijn zich weer in het elftal te spelen. Ook Mitchell Schievels en Dennis Molema zijn, mits blessurevrij, kandidaten voor het eerste elftal. In de bekerwedstrijd tegen Veendam lieten Frederick Specken en Dave Bosgraaf al zien, dat ze een helft lang kunnen excelleren. Kortom er valt nog wel wat te verbeteren, (woorden van Heerlijn), maar er is ook wel perspectief.

Als we naar de afgelopen wedstrijden kijken, zien we dat Oranje Nassau een team heeft met vele nieuwe gezichten. Daardoor zijn bepaalde automatismen nog niet ingesleten. Toch hebben we geconstateerd, dat een aantal nieuwelingen in deze selectie een aanwinst zijn voor het team. Achterin is bijvoorbeeld Thijs Gerlofs weer terug alsof hij nooit is weggeweest. De aanvallers Rico Cordes en Rick Wiersma brengen veel snelheid in de voorhoede. En spelers als Paul Bergtop en Josha Ottens brengen ervaring mee in dit vrij jonge team. Zaterdag zal het team er moeten staan tegen het geroutineerde Pelikaan S. In een nabeschouwing op het vorig seizoen noemde trainer Erwin Heerlijn bij OOG-radio de tegenstander van zaterdagmiddag een mede favoriet voor de titel. En dat zullen de mannen van trainer de Hoop graag waar willen maken tegen een andere titelfavoriet. Het kan dus een mooie strijd worden, tussen twee ploegen die beiden voor de winst gaan en, dat hopen we tenminste, niet in de verdedigende stelling zullen kruipen. Genoeg redenen om zaterdagmiddag naar sportpark Coendersborg te komen.

Zaterdag zal de wedstrijd Oranje Nassau – Pelikaan S om 15.00 uur beginnen onder leiding van scheidsrechter Bart Pleiter. Pleiter wordt geassisteerd door de heren Rick Cardogan en Marten Brouwer.

Overige wedstrijden zaterdag:
Winsum ontvangt Olde Veste, VV Groningen gaat op bezoek bij Zeerobben en Noordscheschut reist naar Balk.
Twee Friese derby's Leeuwarder Zwaluwen tegen Broekster Boys en Drachster Boys tegen Blauw Wit '34, 
De wedstrijd tussen PKC en SVI is uitgesteld omdat de voorzitter van SVI afgelopen zondag na een kort ziekbed is overleden.