Binnen Oranje Nassau is Jordi de Vries niet helemaal nieuw. Vorig seizoen maakte hij al zijn debuut in ON 1. Dit jaar is hij onderdeel van de eerste selectie. Daarom ook met hem een kennismakingsinterview

Door Siemon Aikema

Jordi is 23 jaar en woont in de Groningse wijk Corpus den Hoorn. Momenteel is hij zelfstandig ondernemer. Hij is bezig een eigen kledinglijn op te zetten.

Jordi ook voor jou hebben we een aantal vragen. Zoals gewoonlijk willen we iets weten over waar je hebt gevoetbald en wanneer je met voetbal bent begonnen.

Ik begon toen ik 4 jaar was bij VV Siddeburen. Tijdens die tijd bij Siddeburen ben ik in de jeugd tijdens de E/D en C Junioren gescout geweest. Destijds heb ik gevoetbald bij een voetbalschool genaamd Blauwestad. Toen deze voetbalschool opgeheven werd ben ik op 16-jarige leeftijd in de A- junioren van Siddeburen terug gekomen en heb daarna nog in het 1ste gespeeld. Vervolgens drie jaar gestopt met voetballen. Drie jaar geleden weer begonnen bij VVK om samen met een vriend daar te spelen en daarna vorig seizoen de stap gemaakt naar ON.

De meeste spelers hebben een plek waar ze het liefst spelen Wat is voor jou die plek?

Mijn favoriete plek in het elftal is de nummer acht positie op het middenveld

Waarom heb je gekozen voor Oranje Nassau?

Ik vond dat het niveau bij VVK, destijds 4de klasse, mij te weinig uitdaging te bieden had. En via mijn neef (Rhobin Brander) ben ik in contact gekomen met Oranje Nassau. Het leek mij leuk om de uitdaging aan te gaan om te zien of ik ook mee kon komen in de 1ste klasse.

Welke indruk heb je van Oranje Nassau?

Het is een mooie club, met een goede mix van jong en oud. Iedereen kan zichzelf zijn en dit wordt ook geaccepteerd.

Je hebt al wat langer te maken met trainer Erwin Heerlijn. Wat was je eerste indruk van hem?

Ik vond en vind dat Erwin een rustige/ chillen man is en heel erg gedreven is in het beter willen voetballen en beter willen worden.

Met welke verwachtingen begin je aan het nieuwe seizoen?

I
k verwacht, dat we meegaan draaien om het kampioenschap en de periode titels. Hopelijk kunnen we dit seizoen ook weer ver komen in de beker.

Wil je tenslotte nog meer kwijt aan de volgers van Oranje Nassau?

Kom vooral op zaterdagen ons bewonderen.

En met het interview met Jordi sluiten we de serie kennismaking met de staf en de spelers, die dit jaar nieuw zijn in de selectie van Oranje Nassau af. Wij hebben er veel plezier aan beleefd om deze serie weer te schrijven. We hopen, dat de volgers mede door onze interviews een beter beeld hebben gekregen van de nieuwelingen? En weet je niet meer wie een bepaalde speler ook alweer was? Lees dan de verhalen nog eens terug en bekijk ook nog eens de foto’s. We wensen iedereen een heel mooi en goed seizoen toe.