We laten jullie vandaag kennis maken met Youri Schuur. Youri is 23 jaar en woont in Groningen. Door een blessure hebben we hem nog weinig in actie gezien. Tijd dus om ook met hem kennis te maken.

Door Siemon Aikema

Youri werkt 4 dagen in de week bij Eekels Technology BV. Eekels is leverancier van elektrotechnische diensten en systemen voor Marine en offshore. Naast dit werk doet Youri nog de master Informatiekunde aan de RUG. Vorig jaar speelde hij nog voor Achilles ’94.

Youri hoe is je voetballoopbaan tot nu toe verlopen?

Ik ben met voetballen begonnen toen ik 5 jaar was. Mijn eerste club was Be Quick 1887. Nadat ik bij Be Quick in F1 & E1 had gespeeld ben ik opgepikt door FC Groningen. Ik heb daar de gehele jeugdopleiding doorlopen. Toen ik de stap moest maken naar de senioren ben ik afgevallen. Vervolgens ben ik terug gegaan naar Be Quick 1887. Daar heb ik twee jaar gespeeld. Daarna heb ik de stap gemaakt naar Achilles 1894. Hier heb ik ook twee jaar gespeeld waarna ik de overstap heb gemaakt naar ON.

Waar sta je het liefst op het veld?
Mijn favoriete plek in het elftal is nummer 10/aanvallende middenvelder.

Hoe ben je bij Oranje Nassau gekomen?

De mix van goed niveau en gezelligheid bij ON trok mij heel erg aan. Daarnaast wil ik graag weer op zaterdag spelen aangezien ik na de jeugd alleen maar op zondag heb gespeeld. Ook is het lekker dicht bij huis en kan ik mooi op de fiets naar de club komen.

Wat is je indruk van de club/trainer?

Mijn eerste indruk is enorm positief. Er hangt een gezellige sfeer bij de club en we hebben een hele sterke selectie. Ook mijn eerste indruk van de trainer is heel positief. Hij is erg gedreven en heeft veel voetbalverstand. Daarnaast houdt hij wel van een lolletje en heeft hij een goede band met de selectie.

Heb je ook verwachtingen voor het nieuwe seizoen?

We hebben een sterke brede selectie die gretig is, dus ik verwacht dat wij mee gaan doen om het kampioenschap.

Youri we hopen je spoedig weer als speler op het voetbalveld te zien in plaats van als toeschouwer.