We hebben zijn naam al verschillende keren in een verslag van ON 1 zie staan. Rick Wiersma. Velen zullen hem ook al hebben zien spelen. Tijd voor een kennismaking met deze buitenspeler.

Door Siemon Aikema

Rick is 21 jaar en woont in Bedum. Hij is deze maand begonnen aan het tweede jaar van de opleiding fysiotherapie aan de Hanzehogeschool. Als bijbaantje werkt hij Jump xl in Groningen waar je kunt springen op de trampoline. Vorig jaar speelde Rick nog voor Achilles 1894.

Rick vanaf welke leeftijd voetbal je en waar heb je eerder gespeeld?
Ik begon met voetballen toen ik 7 jaar was. Mijn eerste club was CVVB uit Bedum. Toen ik B-junior werd, ging ik voetballen bij Be Quick 1887, daar doorliep ik de B1, A1 en uiteindelijk twee seizoenen in het eerste. Daarna ging ik voetballen bij Achilles 1894 op zondag.

Waar in het team speel je het liefst?

Mijn favoriete plek in het elftal is links- of rechtsbuiten

Waarom naar Oranje Nassau?

Ik heb gekozen voor Oranje Nassau omdat ik denk dat we dit seizoen kunnen promoveren naar de hoofdklasse. Ik ken de trainer goed en ik weet zeker dat ik mij goed kan ontwikkelen hier bij Oranje Nassau.

Wat is je eerste indruk van je nieuwe club/trainer?

ON komt op mij over als een warme vereniging, de sfeer is goed en ben goed opgevangen in de selectie. Erwin ken ik al langer door mijn periode bij Be Quick, ik weet dat Erwin een zeer gedreven trainer is maar ook sociaal, iets wat veel trainers vaak niet beide hebben.

Wat zijn je verwachtingen voor het nieuw seizoen?

Ik denk dat dit een heel mooi seizoen kan worden voor ons. Ik denk dat we kampioen kunnen worden, gezien de kwaliteit in onze selectie.

Wat wil ik nog meer kwijt aan de volgers van ON?

Ik hoop dat ik jullie vaak mag laten juichen en we aan het eind van het seizoen samen het kampioenschap kunnen vieren.

Rick we wensen je een mooie tijd bij Oranje Nassau. Ook wij hopen, dat je ons vaak kan laten juichen komend seizoen.