site2015header05.jpg

Coronamaatregelen CVV Oranje Nassau

coronamaatregelenBeste voetbalvrienden,

We hebben al een tijdje te kampen met een Corona crisis. Gelukkig mogen we weer sporten en recreëren met elkaar. Jullie zijn dus weer hartelijk welkom op sportpark Coendersborg. Maar hiervoor moeten we de volgende regels wel in acht nemen:

  • Als je ziek bent of je ziek voelt, blijf dan thuis;
  • Houd (behoudens het sporten) 1,5 meter afstand van elkaar, dus ook in en rondom het clubhuis en ook rondom de velden!
  • Was je handen regelmatig grondig maar minimaal bij binnenkomst van de kantine en na een toiletbezoek;
  • Volg de pijlen in het clubhuis.

Ook willen we iedereen verzoeken om elkaar aan te spreken als de regels van het RIVM niet worden opgevolgd. Het virus onder controle krijgen moet een doelstelling zijn van ons allemaal!

Onder prima omstandigheden trapte Michell Schievels namens ON af, voor de belangrijke bekerwedstrijd Hoogezand – Oranje Nassau. Een zaterdag tegen een zondag eerste klasser. Deze wedstrijden roepen vaak de vraag op, op welke dag er beter gevoetbald wordt. Vanmiddag werd het een helft voor de een, een helft voor de ander. Het verschil zat hem vandaag in het kil afwerken van de kansen en daarin was Hoogezand beter dan Oranje Nassau en werd dus de terechte winnaar.

Door Bert Postma

Dat ON een stevige tegenstander had vanmiddag was te zien aan de kledingmaten van de tegenstander. Gemiddeld waren de Hoogezandsters toch wel een Xje groter dan de Groningers. Opgegroeid in het Brinta dorp heeft toch zijn uitwerking gehad in het fysiek van de Rood-Zwarten. Dat vernam de frele Rick Wiersma in de 5e minuut al, toen hij even opgevangen werd door Sebastiaan Wollinga. Toch zat ON direct lekker in het duel en het was Roy Mertens die een prima voorzet gaf en Michel Schievels kon via de lat en een kluts de 0 – 1 op het scorebord toveren. ON combineerde dat het een lieve lust was op de prima grasmat en het voor een bekerwedstrijd ruim aanwezige publiek genoot. In de 28e minuut weer een goede voorzet van Rico Cordes die niet goed verwerkt werd door doelman Teun Hoekstra en bijna had Schievels de 0 – 2 op de schoen, maar Hoekstra herstelde zich prima. ON bleef het haar geliefde spelletje spelen, maar vergat de score verder uit te bouwen en gaande weg werd er hier en daar een slordigheidje zichtbaar, waardoor Hoogezand ook haar kansjes kreeg en wat je aan zag komen, na een half uur verscheen de 1 – 1 op het scorebord. Oranje Nassau herpakte zich en na een fraaie actie van uitblinker Fokko Kronemeijer (eerste helft) was het Rico Cordes die bijna raak schoot. Kronemeijer die even later een knal losliet op het Hoogezand doel, zag zijn schot licht van richting veranderd, waardoor Hoekstra kansloos werd en het meegereisde (soms te kritische ON publiek) kon weer juichen. 1 – 2. In de 40e minuut had ON afstand kunnen nemen, maar de voorzet van Schievels werd door Cordes op de keeper geschoten. ON ontkwam nog aan de gelijkmaker toen Thijs Gerlofs op de doellijn redde.

In de rust wisselden zowel Erwin Heerlijn als Roland Beuvink een speler. Bij ON kwam Sonson Lyklama voor Roy Mertens en bij Hoogezand Lennon Schoobaar voor Orkun Ozcelik. Vooral de omzettingen op het middenveld bij de thuisclub wierp zijn vruchten af en Oranje Nassau kwam nog nauwelijks aan een goede opbouw toe en moest regelmatig terug. De vleugels van Hoogezand liepen regelmatig uit de rug van de ON verdedigers en dit leverde zoveel gevaar op, dat je de gelijkmaker in de lucht zag hangen. Thijs Gerlofs moest zelfs in de 53e minuut handen en voeten gebruiken, wat hem op geel kwam te staan van de ons wel bekende en vandaag prima scheidsrechter Gerlof Gils. Gerlos werd geassisteerd door de heren Mitchell Danhof en Patrick de Velde Harsenhorst. In de 55e minuut een kans voor Rico Cordes, maar zijn schot ging hoog over. In de 57e minuut een pracht solo van de ingevallen Lyklama, maar hij vergat op het laatste moment zijn vrij voor het doel staande medespelers. In de 61e minuut was Hoogezand dicht bij de gelijkmaker, maar Muhittin Saglam zag zijn schot gekeerd door Erwin Heidekamp. In de 67e minuut moest Heerlijn de moe gestreden Paul Bergtop vervangen door Matthijs Lindemulder, waarop Beuvink reageerde met de wissel Arnold Slagter voor Saglam. Een wissel die voor ON slecht uitpakte want een minuut later stond de 2 – 2 op het scorebord. Met een werkelijk prachtige aanval sneed Hoogezand door de ON verdediging als een warm mes door een pakje boter en scoorde, wie anders dan, Heine Uuldriks. Bij ON was men achterin even de weg kwijt en het middenveld en voorhoede waren even niet bij machte om de defensie te onlasten. In de 70e minuut kon Heidekamp de bal nog over de lat kijken, maar 7 minuten later werd een schot van Hoogezand op de paal in de rebound alsnog binnengeschoten door weer Heine Uuldriks. 3 -2. Bij Hoogezand was even daarvoor Dennis Thoma in de ploeg gekomen voor Gerwin Bodewes. In de 85e minuut probeerde Heerlijn met de wissel el Baroudi voor Ottens een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar nadat Rick Wiersma in de voorlaatste minuut nog een prima kans liet was het Hoogezand de 3 punten in huis hield en is het voor ON 5 voor twaalf om de volgende ronde te bereiken. Iets wat ze niet meer in eigen heeft en afhankelijk is van Gorecht – Hoogezand. Zelf zal het donderdagavond om 20.15 thuis tegen Veendam ruim moeten winnen. Dus ONers en anderen kom Uw ploeg steunen.

de foto's bij dit verslag vind je hier

ON kalender

No events

Verdien €50

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor