Na een blessure van een jaar komt Dave Bosgraaf hopelijk weer toe aan wedstrijden. Deze 21-jarige voetballer uit Groningen zag vorig seizoen zijn plannen verdampen door een afgescheurde kruisband. 

Door Siemon Aikema

Dave studeert Ondernemerschap & Retail Management aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Hij gaat zijn 3e jaar in.

Een uitgesteld debuut dus Dave?

Ja, ik had vorig seizoen Be Quick 1887 al ingeruild voor Oranje Nassau. Maar wegens een afgescheurde kruisband in mijn linker knie begin ik pas een jaar later dan gepland aan mijn tijd bij Oranje Nassau.

Waar heb je tot en met 2017 zoal gevoetbald?

Ik ben begonnen op mijn 5e bij GVAV Rapiditas. Na 2 jaar voetbalschool heb ik vervolgens acht jaar bij FC Groningen gespeeld. Door een kruisband blessure aan mijn rechter knie heb ik daar tot de A-Junioren gevoetbald. Hierna een paar jaar bij Be Quick 1887.

Waar in het team speel je het liefst.

Een positie op het middenveld heeft mijn voorkeur.

Waarom heb je gekozen voor Oranje Nassau?

Oranje Nassau is een goede stap voor mij om weer fit te worden en wedstrijden te spelen. In mijn laatste jaar bij Be Quick 1887 was Erwin Heerlijn assistent trainer bij Be Quick 1887 en mede door hem heb ik de keuze gemaakt voor Oranje Nassau.

Wat in je Indruk van Oranje Nassau en wat zijn je verwachtingen?

Mijn eerste indruk van mijn nieuwe club is erg positief, we hebben een grote en sterke selectie, waarbij alles goed geregeld is. Daarnaast wordt er hard en veel getraind. De manier van spelen spreekt mij erg aan en ik ben ervan overtuigd dat het een mooi seizoen gaat worden!

Dave we hopen dat je binnenkort weer helemaal wedstrijdfit bent en een hele wedstrijd kunt voetballen.