In de serie kennismaking met de nieuwe leden van de selectie is vandaag de beurt aan Roy Mertens. Roy is 21 jaar en woont samen met zijn ouders en zusje in Bedum.

Door Siemon Aikema

Roy heeft ook nog een broer, die in Groningen woont. Ook zijn vriendin Ava woont in de stad. Komend schooljaar gaat hij in Leeuwarden studeren. Hij volgt dan de studie Integrale Veiligheidskunde. Zijn laatste club voor Oranje Nassau was Achilles 1894

Roy kun je ons iets vertellen over je voetballoopbaan?

Ik begon met voetballen bij VV Bedum toen ik 7/8 jaar was. Hier heb ik mijn hele jeugd gespeeld. Eerst VV Bedum, later ging de jeugd samen met CVVB, toen heette het SJO Bedum en weer later werd het 1 club SV Bedum. Hier heb ik 2 jaar in het eerste gespeeld. Met Bedum heb ik het kampioenschap in de 2e klasse behaald. Ook werd ik verkozen tot speler van het seizoen. Vervolgens heb ik 1 seizoen bij Achilles 1894 gespeeld Ik speelde hier bij zondag 1 in de hoofdklasse. Helaas is de zondag van Achilles opgeheven door financiële problemen. Sinds dit jaar ben actief bij Oranje Nassau.

Waar in het elftal speel je het liefst?

Mijn favoriete plek in het veld is centraal verdediger/rechtsback.

Waaom heb je er voor gekozen naar  Oranje Nassau te gaan?

Omdat ik mezelf hier bij Oranje Nassau verder kan ontwikkelen, de trainer goed is en ik er vertrouwen in heb dat deze selectie mee kan doen om het kampioenschap in de 1ste klasse.

Hoe kijk je aan tegen je nieuwe club en je nieuwe trainer?

Mijn eerste indruk is dat het een leuke en sfeervolle club is. Ook over Erwin ben ik positief. Hij heeft veel verschillende trainingen en er zit altijd een goed idee achter de oefeningen.

Wat verwacht je van het nieuwe seizoen?

Mijn verwachtingen voor dit seizoen heb ik al een beetje uitgesproken. Ik denk namelijk dat wij met ON mee kunnen doen bovenin. Voor mezelf hoop ik dat ik veel minuten kan maken en belangrijk kan zijn voor het team.