Coronamaatregelen CVV Oranje Nassau

coronamaatregelenBeste voetbalvrienden,

We hebben al een tijdje te kampen met een Corona crisis. Gelukkig mogen we weer sporten en recreëren met elkaar. Jullie zijn dus weer hartelijk welkom op sportpark Coendersborg. Maar hiervoor moeten we de volgende regels wel in acht nemen:

  • Als je ziek bent of je ziek voelt, blijf dan thuis;
  • Houd (behoudens het sporten) 1,5 meter afstand van elkaar, dus ook in en rondom het clubhuis en ook rondom de velden!
  • Was je handen regelmatig grondig maar minimaal bij binnenkomst van de kantine en na een toiletbezoek;
  • Volg de pijlen in het clubhuis.

Ook willen we iedereen verzoeken om elkaar aan te spreken als de regels van het RIVM niet worden opgevolgd. Het virus onder controle krijgen moet een doelstelling zijn van ons allemaal!

Komende zaterdag de tweede bekerontmoeting voor Oranje Nassau. Tegenstander is dan vv Hoogezand.

Update donderdagavond. Aangevuld met de nieuwe situatie na Gorecht - Veendam 1894

Door Siemon Aikema

VV Hoogezand wist vorig seizoen onder leiding van onze huidige assistent Marshall Pourier te promoveren naar de eerste klasse zondag. Dit gebeurde via de nacompetitie. In deze nacompetitie wisten de Hoogezandsters met 6-1 te winnen van Stadskanaal en met 2-1 van Stadspark. Daardoor speelt onze tegenstander voor de tweede keer in deze eeuw in de eerste klasse. Opvallend is het scorend vermogen van de ploeg. In de competitie wist Hoogezand 99 keer te scoren. Rekenen we de nacompetitie er bij dan komen we op ruim 100 doelpunten.

De selectie van de nieuwe trainer Roland Beuvink heeft er twee nieuwe gezichten bij. Robert Hamming en Muhittin Saglam kwamen beide over van Nieuw Buinen. Routinier Heine Uuldriks (hij speelde o.a. bij Harkemase Boys en ook nog een seizoen Staphorst) is er ook weer bij. Ook goaltjesdief Peter van Son, vorig seizoen maakte hij er 19 in de competitie en in de beker tegen Oranje Nassau ook twee, zit ook dit jaar weer bij de selectie. Overigens was Uuldriks topscorer met maar liefst 33 competitiedoelpunten.

Oranje Nassau en Hoogezand kwamen volgens onze informatie tot deze week twee keer eerder tegen elkaar uit. In het seizoen 17/18 won ON afgetekend met 2-7. Vorig seizoen kwamen beide ploegen elkaar in de tweede ronde van de beker tegen. Na een geruststellende 3-0 voorsprong ging het daarna in het laatste kwartier nog bijna mis door twee doelpunten van Peter van Son.

Hoogezand won in de oefenperiode met 7-0 van Siddeburen en met 12-1 van Kwiek. Dinsdagavond won Hoogezand ook zijn derde oefenwedstrijd met 3-0 tegen Oranje Nassau. Maar aan deze uitslag willen we niet zo veel waarde hechten omdat in ieder geval bij Oranje Nassau veel basisspelers van afgelopen zaterdag ontbraken. En bij Hoogezand was dat niet veel anders. Afgelopen zondag speelde de equipe van Beuvink zijn eerste bekerwedstrijd tegen Veendam 1894. Door de 3-1 overwinning gaat Hoogezand nu alleen aan de leiding in poule 110. Peter van Son (2) en Justin Slor maakten de doelpunten.

De stad-Groningers weten wat hun te doen staat. Om het bereiken van de volgende ronde in eigen hand te houden moet de equipe van Heerlijn zaterdag winnen. Afgelopen zaterdag liep nog niet alles naar wens. Gorecht was zeker niet van plan om ON de overwinning cadeau te geven. Er waren fases in de wedstrijd dat het wel beter liep. Maar ON bleek niet in staat Gorecht op de knieën te krijgen. Uiteindelijk was de 2-2 dik verdiend, maar trainer Heerlijn, die onlangs zijn contract met Oranje Nassau verlengde, zal niet tevreden zijn geweest over het verloop van de wedstrijd.

Oranje Nassau zit nog in de opbouwfase. We moeten daarom ook niet in paniek raken nu deze wedstrijd wat tegenviel. Heerlijn verzekerde ons zaterdag, dat het wel goed komt met Oranje Nassau. Enkele spelers ontbraken ook zaterdag. Om er maar eens twee te noemen: Erolind Derguti is nog maar net terug van vakantie en Mitchell Schievels is nog niet inzetbaar. Verder is het ook nog zoeken naar automatismen. Zaterdag stonden er vier nieuwelingen in de basis. Dat gebruiken we niet als een excuus, het is meer een constatering dat ON nog zoekende is. Wij denken, dat er bij de start van de competitie wel een team in het veld staat dat de strijd met iedere tegenstander aan kan.

Maar eerst moet het zaterdag gebeuren in Hoogezand. De mannen van Heerlijn, wie er ook worden opgesteld, zullen moeten vechten voor iedere meter voor een goed resultaat. In principe moet Oranje Nassau wel kunnen winnen van Hoogezand. Maar ook nu zullen ze het weer niet cadeau krijgen. “Het wordt voor de beker dan ook geen uitgemaakte zaak dat Hoogezand kanonnenvoer gaat worden.” meldde Jan Remmers in het verslag van de wedstrijd van afgelopen dinsdag. “Hoogezand is een fris en goed en fel spelend team”.Hoogezand zal overigens bij een overwinning praktisch zeker zijn van plaatsing voor de volgende ronde. En voor ON wordt het bij een nederlaag erg moeilijk. Donderdagavond won Gorecht met 2-0 van Veendam. De Harenaars gaan nu met vier punten aan de leiding. Kans op plaatsing is daardoor groot. Gorecht heeft ongeacht de uitslag van Hoogezand – Oranje Nassau genoeg aan een gelijkspel. ON heeft het zaterdag nog in eigen hand. Maar een nederlaag maakt het erg onzeker of de Stadjers zich nog kunnen plaatsten. Hoogezand – Oranje Nassau is in ieder geval een wedstrijd om naar uit te kijken. Het belang van de wedstrijd lijkt wel duidelijk..

De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark De Kalkwijk Laan van de Sport 6j in Hoogezand. Let op, er wordt om 17.00 uur afgetrapt. Scheidsrechter is de heer Gerlof Gils uit Winschoten. Gils wordt geassisteerd door Michell Danhof uit Ten Boer en Martina Boer uit Beilen.

Verdien €50