Coronamaatregelen CVV Oranje Nassau

coronamaatregelenBeste voetbalvrienden,

We hebben al een tijdje te kampen met een Corona crisis. Gelukkig mogen we weer sporten en recreëren met elkaar. Jullie zijn dus weer hartelijk welkom op sportpark Coendersborg. Maar hiervoor moeten we de volgende regels wel in acht nemen:

  • Als je ziek bent of je ziek voelt, blijf dan thuis;
  • Houd (behoudens het sporten) 1,5 meter afstand van elkaar, dus ook in en rondom het clubhuis en ook rondom de velden!
  • Was je handen regelmatig grondig maar minimaal bij binnenkomst van de kantine en na een toiletbezoek;
  • Volg de pijlen in het clubhuis.

Ook willen we iedereen verzoeken om elkaar aan te spreken als de regels van het RIVM niet worden opgevolgd. Het virus onder controle krijgen moet een doelstelling zijn van ons allemaal!

Vandaag stellen we Sonson Lyklama aan jullie voor. Hij is 19 jaar en woont sinds kort in Groningen.

Door Siemon Aikema

Sonson studeert internationale communicatie en komt over van sv Thor ui Lippenhuizen. Afgelopen zaterdag maakte hij zijn officiele debuut bij Oranje Nassau 2 en scoorde één van de tien doelpunten.

Sonson kun je iets vertellen over je voetballoopbaan in de afgelopen 13 jaar?

Ik ben begonnen met voetbal toen ik 6 jaar was bij sv Thor Lippenhuizen. Omdat ik iets meer uitdaging wou ben ik begonnen met extra trainingen te volgen bij ‘Voetbalschool Noord’ onder leiding van Henk de Jong. Destijds heeft Henk de Jong aangegeven dat ik bij een grotere club moest gaan voetballen waar ik meer zou gaan leren. Uiteindelijk is dit Drachtster Boys geworden. Ik heb bijna de hele jeugdopleiding van DrachtsterBoys genoten en toen ik tweedejaars B-junior was ben ik naar Heerenveen gegaan. Hier heb ik één seizoen gevoetbald. Daarna heb ik de keuze gemaakt om terug te gaan naar mijn dorpsclub (sv Thor) in Lippenhuizen. Uiteindelijk heb ik twee seizoenen in het eerste elftal van sv Thor gespeeld, waarvan het eerste seizoen bekroond werd met het kampioenschap.

Wat is je favoriete positie in het elftal?

In de jeugdopleidingen heb ik altijd als back gevoetbald en bij sv Thor heb ik op veel posities gestaan, maar persoonlijk vind ik zelf dat ik het beste op het middenveld uit de voeten kan. En specifiek sta ik het liefst in de as.

Kun je iets vertellen over je keuze voor Oranje Nassau?

Ik heb voor Oranje-Nassau gekozen, omdat ik het voetballen op een hoog niveau heel erg begon te missen. Daarnaast ga ik in september aan mijn studie beginnen en woon ik nu ook in Groningen. Ik heb positieve verhalen over Oranje-Nassau gehoord en dankzij Zeb Tjie a Njiem ben ik in contact gekomen met Erwin Heerlijn.

Wat is je eerste indruk van Oranje Nassau?

Het is een club waar een echt clubgevoel heerst en alles erg goed geregeld is. Zo heeft Oranje Nassau een goede medische staf en een uitgebreide selectie.

Wat is je indruk van Erwin Heerlijn en zijn staf?

Ik heb veel positieve verhalen over zowel Erwin als de andere trainers gehoord. Ik denk dat de selectie erg tevreden is over de gehele staf.

Begin je ook met bepaalde verwachtingen aan dit nieuwe seizoen?

Jazeker, mijn verwachting is dat we net als mijn eerste seizoen bij sv Thor het kampioenschap gaan pakken. Dit wil ik ook gelijk de volgers van Oranje Nassau meegeven. We gaan er met z’n allen een super seizoen van maken. En ik hoop dat zoveel mogelijk supporters achter ons komen te staan tijdens onze wedstrijden!

Sonson we wensen je veel voetbalplezier bij je nieuwe club. En dat kampioenschap? Dat zou natuurlijk mooi zijn!

Verdien €50