Coronamaatregelen CVV Oranje Nassau

coronamaatregelenBeste voetbalvrienden,

We hebben al een tijdje te kampen met een Corona crisis. Gelukkig mogen we weer sporten en recreëren met elkaar. Jullie zijn dus weer hartelijk welkom op sportpark Coendersborg. Maar hiervoor moeten we de volgende regels wel in acht nemen:

  • Als je ziek bent of je ziek voelt, blijf dan thuis;
  • Houd (behoudens het sporten) 1,5 meter afstand van elkaar, dus ook in en rondom het clubhuis en ook rondom de velden!
  • Was je handen regelmatig grondig maar minimaal bij binnenkomst van de kantine en na een toiletbezoek;
  • Volg de pijlen in het clubhuis.

Ook willen we iedereen verzoeken om elkaar aan te spreken als de regels van het RIVM niet worden opgevolgd. Het virus onder controle krijgen moet een doelstelling zijn van ons allemaal!

Komende zaterdag spelen de mannen van Oranje Nassau hun eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Deze wedstrijd is voor het bekertoernooi in district Noord.

Door Siemon Aikema

Oranje Nassau ontvangt deze zaterdag op sportpark Coendersborg een oude bekende namelijk Gorecht uit Haren. De afgelopen twee seizoenen speelden Gorecht en Oranje Nassau vier keer tegen elkaar. Op Coendersborg werd er beide keren gelijk gespeeld. In Haren was er voor beide ploegen een keer een overwinning. Vooral de 7-3 overwinning van Oranje Nassau in het afgelopen seizoen maakte toen het klasseverschil tussen beide teams duidelijk. Maar enkele weken later wist ON niet verder te komen dan een 2-2 gelijkspel

Inmiddels staan we dus aan het begin van een nieuw seizoen. Gorecht heeft een stapje terug gedaan en zal dit seizoen, na 3 jaar eerste klasse, weer acteren in de tweede klasse. De ploeg van trainer Wentink lijkt zich wel te hebben versterkt. Vorig seizoen vertrokken een aantal bepalende spelers en moest de ploeg via vooral jeugdige spelers de competitie in. Dit seizoen komen onder andere de 20- jarige Yannick van Zwam over van derde divisionist DVS’33 en Sander Nooi van hoofdklasser Staphorst. Robbert Oosterhuis (Be Quick 1887) en Bob Poorta (FC Zuidlaren) komen na één seizoen weer terug bij de ploeg uit Haren. Voeg daarbij twee spelers, die overkwamen van Oranje Nassau: Michel Koopman en Jermo Verbeek. Voor zover bij ons bekend, is er niemand van de selectie vertrokken. Vorig seizoen overleefde de ploeg van Wenting de poulefase, maar werd in de eerste ronde uitgeschakeld door Noordwolde. Dit jaar zullen de Harenaars zeker beter willen presteren. En een overwinning op Oranje Nassau zou dan het eerste wapenfeit kunnen zijn.

Bij Gorecht speelt naast de eerder genoemde Koopman, Poorta en Verbeek ook nog Harmen Meijerink. In het seizoen 13/14 kwam hij uit voor de Oranjehemden. Ook assistent-trainer Elte Hofman heeft vanaf 2011 drie seizoenen seizoen voor ON gespeeld. Gorecht speelde in ieder geval twee oefenwedstrijden tegen sterke tegenstanders. Tegen hoofdklasser Alcides werd met 3-3 gelijkgespeeld en van hoofdklasser MSC werd na een ruststand van 2-2- met 2-4 verloren, ondanks dat MSC bijna de hele tweede helft met 10 man speelde.

We kunnen wel stellen, dat Oranje Nassau er op het eerste oog kwalitatief wel op vooruit is gegaan. Drie spelers van Achilles ’94, Roy Mertens, Youri Schuur en Rick Wiersma, één van Be Quick 1887, Rick Cordes en eentje van Staphorst, de teruggekeerde Thijs Gerlofs, zorgen er in ieder geval voor dat er vijf nieuwelingen zijn, die vorig jaar nog op hoofdklasse-niveau speelden. Voor trainer Erwin Heerlijn de opgave om opnieuw met vele nieuwe gezichten een echt team te formeren. Want naast eerder genoemde spelers zijn ook de teruggekeerde Josha Ottens (SWZ Sneek), Joshua Richardson (Velocitas 1897), Paul Bergtop (Drachtster Bos) en Sonson Lyklama (Thor) overgekomen naar Oranje Nassau. Daarnaast is Dave Bosgraaf eigenlijk ook nieuw. Vorig jaar kwam hij wel over van Be Quick, maar een vervelende blessure hield hem een seizoen aan de kant. Al deze nieuwelingen moeten het verlies van bijvoorbeeld Tyson Dos Santos en Ruendel Martina (beiden nu ONS Sneek) en Ruud Grol (gestopt) opvangen. We twijfelen er niet aan, dat Heerlijn hier weer een echt team van kan maken. Vorig seizoen heeft hij zich, ook wat dat betreft, wel bewezen.

Oranje Nassau kende twee blokken van voorbereiding. In het eerste blok werd Gomos ruimschoots verslagen, 9-0) Tegen WVV werd er nipt gewonnen (3-4). In het tweede blok werd er kansloos verloren van ACV (6-1). Afgelopen zaterdag was Be Quick 1887 de tegenstander. ON wist na een 2-0 achterstand in de slotfase toch nog langszij te komen. Rico Cordes en Zeb Tjie A Nijem maakten de goals voor de gasten. In de basis tegen Be Quick stonden zes nieuwelingen. We zijn met vele anderen benieuwd, hoe Oranje Nassau zaterdag zal spelen.

Met alle respect voor tegenstander kunnen we stellen, dat de thuisclub als favoriet van start gaat in deze wedstrijd. Kwalitatief heeft Oranje Nassau duidelijk meer in huis dan Gorecht. Maar tegelijkertijd zal de equipe van Heerlijn moeten waken voor onderschatting. Voor Oranje Nassau zijn de bekerwedstrijden daarnaast ook een onderdeel van de voorbereiding. Deze wedstrijd zal voor de staf zeker nog een zoektocht zijn naar de beste formatie voor de start van de competitie. Toch zal de thuisclub, ondanks de moeite die men traditioneel meestal met de Harenaren heeft, de tegenstander willen verslaan. Vorig seizoen heeft Oranje Nassau de nodige rondes overleefd in de beker. Dit jaar zullen ze graag wel de halve finale willen halen. Voorwaarde is dan dat ze in ieder geval nu de poulefase overleven.

De wedstrijd Oranje Nassau – Gorecht wordt zaterdag om 15.00 in gang gezet op Sportpark Coendersborg. Scheidsrechter Martin Baar uit Scheemda zal alles in goede banen moeten leiden. Zijn assistenten zijn de heren Yaron Quincy Heeren en Willem Renkema. Het belooft een interessante ontmoeting te worden.
In de bekerpoule van Oranje Nassau komen Veendam 1894 en Hoogezand zondag tegen elkaar uit.
Volgende week reist Oranje Nassau naar Hoogezand. Dit team, waar onze assistent Marshall Pourier vorig jaar nog hoofdtrainer was, is de tweede tegenstander in het bekertoernooi. Donderdag 12 september ontvangt Oranje Nassau thuis Veendam 1894.

Verdien €50