Aan het begin van de tweede week van blok twee van de voorbereiding maken we kennis met de nieuwe assistent-trainer Marshall Pourier. Net als keeperstrainer Jan van der Zweep is hij afkomstig uit Delfzijl. Marshall werkt bij Roba Metals een metaalbedrijf in Farmsum

Door Siemon Aikema

Oorspronkelijk komt Marshall van Curaçao. Daar en op Bonaire is hij opgegroeid voor hij naar Nederland kwam. In Nederland heeft Marshall eerst gewoond in Dordrecht, later is hij verhuisd naar Delfzijl.

Marshall heb je ook zelf gevoetbald?

Ja zeker ik heb gespeeld voor SSW Dordrecht en later voor Oosterhoek Delfzijl.

Je bent al veertien jaar actief is het trainersvak. Bij welke clubs heb je gewerkt?

Ik ben in 2005 begonnen als jeugdtrainer begonnen bij Oosterhoek, na twee jaar ben ik daar assistent geworden. Daarna ben ik assistent geweest bij Eems Boys en vanaf 2010 ben ik hoofdtrainer. WEO Woldendorp was mijn eerste club als eerst verantwoordelijke. Daarna was ik tot vorig seizoen hoofdtrainer bij Hoogezand.

Wat was tot nu toe het hoogtepunt in je carrière als speler en als (assistent) trainer?

Dat was de promotie met Hoogezand naar de eerste klasse in het afgelopen seizoen.

Over welke licenties beschik je?

Ik heb TC III - TC II. Daarmee mag ik als hoofdtrainer clubs tot en met de tweede klasse trainen.

Marshall we willen ook graag weten wat je verwachtingen voor dit seizoen zijn bij Oranje Nassau.

Ik verwacht veel dit seizoen. We hebben om het eerste blok acht trainingen gedaan en twee wedstrijden gespeeld. Ik was echt onder de indruk, ik zie dat de jongens gretig zijn en de WIL hebben om voor elkaar te werken. Ook hebben ze heel veel zin in het nieuwe seizoen.

Wat is je eerste indruk van Oranje Nassau als club?

Ik heb een prima indruk gekregen en ben opgevangen door de mensen binnen de club en ook door de spelers en de staf. Hierdoor voel ik me direct op mijn gemak.

En wat is je eerste indruk van de selectie?

Er zit heel veel kwaliteit in de ploeg en ook individueel. Bijna elke positie is dubbel bezet somsdrie keer. Daar houd ik van, we kunnen altijd iets anders proberen.

Waarom is Erwin Heerlijn een ideale trainer voor een assistent?

Erwin is een goede vriend van me we hebben een goeie band. Regelmatig stoeien we met elkaar over systemen en trainingen. Altijd is de vraag wat dan als we het zo oppakken en hoe gaan we het oplossen. Dus zo komen we altijd bij iets nieuws of iets wat te verbeteren is. Erwin en ik zitten op de zelfde lijn: hoe willen we dat een team kan beter fusioneren.

Wat wil je nog meer kwijt aan de volgers van Oranje Nassau?
Ik hoop op een mooi seizoen en dat we in juni samen met z’n allen met trots terug kunnen kijken. En ik hoop dat het publiek zegt dat ze 26 wedstrijden hebben genoten van ons dit seizoen.

Marshall van onze kant wensen we je veel werkplezier dit seizoen bij Oranje Nassau. Bedankt, dat je ons te woord wilde staan.