In de poulefase van de districksbeker Noord van dit seizoen is Oranje Nassau ingedeeld in een interessante poule. Eerste klasser Hoogezand en tweedeklassers Gorecht en Veendam1894 zijn de tegenstanders.

Door Siemon Aikema

De drie tegenstanders van ON hebben wel wat. Neem Gorecht. Zeker een interesante tegenstander. En ook nog een derby. De Harenaren speelden vorig seizoen nog bij ON in de eerste kasse. Maar in de nacompetitie werden ze uitgeschakeld en spelen daarom dit jaar in de tweede klasse. De eerste ontmoeting vorig seizoen leverde een een ruime zege voor Oranje Nassau op, maar thuis kwamen de oranjehemden destijds niet verder dan een gelijkspel. Gorecht lijkt ons ook interessant, omdat er enkele spelers met een ON-verleden spelen. Jermo Verbeek en Michel Koopman stapten aan het eind van het seizoen over. Daarnaast keerde Bob Poorta na een verblijf van een jaar in Zuidlaren terug naar Gorecht. Tenslotte maakt Harmen Meijerink ook nog deel uit van de selectie van de wit zwarte brigade van Robbie Wentink. Dat hij voor Oranje Nassau uitkwam is wat langer geleden.

De tweede tegenstander kennen we nog uit het vorig bekertoernooi. In de tweede ronde rekende Oranje Nassau met 3-2 af  met vv Hoogezand. ON kwam vlot op 2-0. Hoewel het na de rust 3-0 werd, leek Hoogezand door twee doelpunten van Peter van Son terug te komen in de wedstrijd. Maar de tijd was tekort om nog een doelpunt te scoren. Hoogezand is ook interessant, omdat onze assistent-trainer Maurice Pourrier vorig seizoen nog hoofdtrainer was bij de Roodzwarten. Hoogezand keerde via de nacompetitie weer terug in de zondag eerste klas. Belangrijke speler in de formaie van de Hoogezandsters is Heine Uuldriks, een ervaren en geslepen aanvaller .

Veendam 1894 is de laatste tegenstander in de rij. Zij zijn ook nieuw in hun klasse, de tweede klasse zondag. Met spelers als Angelo Cijntje en Marnix Kolder had het team veel ervaring in huis. Veendam werd tweede maar wist in de nacompetitie ruim te winnen van Akkrum (5-1). In de finale werd tweede klasser Peize met 4-2 verslagen. Marnix Kolder maakte vorig seizoen maar liefst 38 goals. Cijntje stopt met voetballen en van Kolder konden we dat niet achterhalen. Al met al een programma waar de selectie van Oranje Nasssu naar uit kan kijken. De bekerwedstrijden worden op 31 augustus en op 7 en 14 september gespeeld. Later volgt nog het wedstrijdschema. Vooraf ana die wedstrijden zullen we uitgebreider terugkomen op deze ploegen in een voorbeschouwing. Nu volstaan we met de constatering, dat Oranje Nassau zeker kansen heeft om de voorronde te overleven.