De 19-jarige Rico Cordes speelt het komend seizoen in het oranje. Hij verruilt de zondag Hoofdklasser Be Quick voor de zaterdag eerste klasser  OranjeNassau.

Cordes speelde een belangrijk deel van zijn jeugd voor GVAV en heeft inmiddels 5 jaar bij Be Quick achter de rug. Daar begon hij in de B1 en speelde het afgelopen seizoen in de hoofdmacht nadat hij halverwege het seizoen daarvoor al vanuit de A1 naar de eerste selectie was overgeheveld. Ook in de Derde Divisie heeft hij dus al ervaring opgedaan. Cordes is een rechtsbenige aanvallend ingestelde speler die zowel uit de voeten kan als buitenspeler als in de spits of op ‘10’.

Voor zijn keuze voor Oranje Nassau voert Rico verschillende redenen aan. Behalve dat hij al diverse spelers in de huidige selectie kent, houdt hij van spelen op natuurgras. Verder heeft hij goede verhalen gehoord over de spelopvatting van Oranje Nassau en bewaart hij goede herinneringen aan hoofdtrainer Erwin Heerlijn die hij nog kent uit diens tijd als assistent bij Be Quick.

Rico Cordes woont in de stad Groningen en is momenteel bezig met de afronding van zijn studie Sport en Bewegen aan het Alfa-College.