´╗┐´╗┐Coronamaatregelen CVV Oranje Nassau

coronamaatregelenBeste voetbalvrienden,

We hebben al een tijdje te kampen met een Corona crisis. Gelukkig mogen we weer sporten en recreëren met elkaar. Jullie zijn dus weer hartelijk welkom op sportpark Coendersborg. Maar hiervoor moeten we de volgende regels wel in acht nemen:

  • Als je ziek bent of je ziek voelt, blijf dan thuis;
  • Houd (behoudens het sporten) 1,5 meter afstand van elkaar, dus ook in en rondom het clubhuis en ook rondom de velden!
  • Was je handen regelmatig grondig maar minimaal bij binnenkomst van de kantine en na een toiletbezoek;
  • Volg de pijlen in het clubhuis.

Ook willen we iedereen verzoeken om elkaar aan te spreken als de regels van het RIVM niet worden opgevolgd. Het virus onder controle krijgen moet een doelstelling zijn van ons allemaal!

Met een gezellige BBQ en mooie toespraken werd een einde gemaakt aan het seizoen 2018 – 2019 door de 1e selectie en nauw betrokkenen. Ik heb een verslagje en foto’s gemaakt dat U eigenlijk dient te lezen met 1 oog en het andere oog gericht op de plaatjes. Het is een overzicht bij de foto’s.

Door Bert Postma

Zoals het hoort voerde captain Rhobin Brander als eerste het woord en bedankte alle aanwezigen voor het vertrouwen in hem gesteld en voor het onderdanige gedrag medespelers richting teamchef. Op de foto’s ziet U hoe de spelers aan zijn lippen hangen. Ook de vijf musketiers aan de stamtafel, waar de bierflessen even aan de kant geschoven waren voor de foto.

Ondertussen was de hoofdtrainer alweer in conclaaf met de heren van de TC, want over een goede week sluit de transferperiode bij de amateurvoetballers en moeten de zaken rond zijn. De coladrinkers van de selectie hadden een geintje over Joey die hoofdtrainer in en van Niekerk wordt. Erwin Heerlijn noemde hem later op de avond zelfs de nieuwe president van Niekerk. Inmiddels had Ruud Grol, rots in de branding, binnen een salade gescoord, waar de medische staf nogal om moest lachen. Een medische staf, waarvan het vrouwelijke trio graag even poseerde. Als ervaren vrouwen kenner mag ik zeggen, een schitterend trio en ik snap er geen bal van dat je als voetballer hier afscheid van wil nemen. Nog niet voor een contract bij Barcelona, laat staan bij ONS of Gorecht.

Ondertussen was op de schermen in de kantine de wedstrijd Nederland – Engeland begonnen er werd de BBQ gecombineerd met een blik op Oranje. Ook ass. trainer Jan keek van de zijkant toe en zoals meestal op de achtergrond Henk de Jonge. Hij zou wel wat meer op de voorgrond mogen staan. Zonder natuurlijk anderen te kort te doen, wat een gouden vent voor Oranje Nassau.

Buiten bij de vleesroosterij had Michel Koopman zich ondertussen opgeworpen als BBQ deskundige en had hij profijt van zijn padvindersloopbaan. (gerucht). Ruendel hield nauwlettend in de gaten dat zijn bijna gare worstje niet gejat werd. Ali hield aan de zijkant zijn privé hoekje goed in het oog en liet zich net als in de wedstrijd door niemand passeren.
Lekker eten, biertje erbij, mooi potje voetbal, wat wil een man nog meer. Ook de TC genoot en kneep een oogje dicht over het eet= en drinkgedrag van haar mannen op deze avond. Even de teugels laten vieren Johan.

In de pauze van Nederland – Engeland (0 – 1), was het woord aan hoofdtrainer Erwin Heerlijn. Erwin, zeer bevlogen en betrokken bij zijn mannen en vrouwen en iedereen die het beste voor heeft met ZIJN selectie bleek een grote kennis te hebben over de gebeurtenissen van het afgelopen seizoen, ondersteund door zijn assistenten Jan en Joey. Erwin stelde zich ook kwetsbaar op en liet weten ook veel van de spelers te hebben geleerd. Terecht merkte hij op, dat we alles bij elkaar toch een prachtig resultaat neergezet hebben, vooral als je ziet uit welk dal Oranje Nassau kwam. Er was een pracht wisselwerking tussen staf, spelers, begeleiders en alle betrokkenen, waar hij erg blij mee was en hij had dan ook daarvoor veel leuke woorden en cadeautjes voor mee genomen. De gespeelde minuten per speler, de blessures, de straffen, de puntenscores, wisselbeurten enz. kwamen aan de orde. Dennis Molema sprong dan ook een gat in de lucht dat hij kampioen gele kaarten bleek te zijn. Voor ons geen verrassing. Het is nu eenmaal de bengel van team. Dennis zolang het elftal er niet de dupe van wordt, blijf die je bent, maar wees soms iets milder richting scheidsrechter, want ik neem aan dat de meeste prenten voor je rake opmerkingen zijn gegeven. Door assistent Jan werden er ondertussen gele briefjes uitgedeeld, waarop alle deskundigen de speler van het jaar mochten invullen.
Erwin genoot ook zichtbaar bij het bedanken van de verzorgsters. TC lid Tom Wonderman keek streng toe en zorgde ervoor dat alles binnen de ON normen gebeurde. Ook fysio Robert nam de bon van Douglas met genoegen in ontvangst. (Of was dit het tasje van Jan). Na nog een kwinkslag en een goede tip voor Joey was het de beurt aan clubscheidsrechter en grensrechter Jan. Hij werd bedankt met een mooie rode wijn en nam ook direct het woord richting Ruud Grol. Ruud die nogal gedeukt uit een eerdere wedstrijd, die geteisterd werd door een zeer heftige hagelbui, kwam kreeg een prachtige helm aangeboden voor zijn verdere loopbaan. Voor Siemon Aikema was er een iets minder zoete wijn gekocht, voor zijn fraaie, maar soms nogal kritische (ik vind het meevallen) voorbeschouwingen. Natuurlijk kwam ook Henk de Jonge aan de beurt en toonde Erwin zijn dankbaarheid, omdat er nog steeds grassprieten en lijnen en doelen staan op het hoofdveld. Wat te zeggen over zijn gave om ballen op te sporen tussen brandnetels en overwoekerend riet en bebossing. Ook hij werd beloond met een lekkere fles wijn, evenals ondergetekende, uw paparazzi en verhaaltjes schrijver. (Waarvoor dank).

Erwin bleek ook een kenner wat betreft het drankgebruik van zijn pappenheimers en had voor de TCers, Johan, Gerard en Tom een prachtige grote fles bier aangeschaft. Ruendel en Rhobin werden gecomplimenteerd met hun gedeelde tweede plaats bij de verkiezing speler van het jaar, maar de bloemen en de eeuwige roem was er toch echt voor doelman Erwin Heidekamp. Erwin ik begrijp vandaag uit de pers dat je oude club, FC Groningen nog twee keepers zoekt, dus zal ik niet te veel de loftrompet over je afsteken, maar ik hoop dat je de vorm vast kunt houden volgend seizoen. Je moet de laatste vier wedstrijden maar gauw vergeten, want daar was voor jou niet veel eer aan te behalen. Ik ben daarna vrij snel vertrokken om de foto’s te gaan bewerken, maar ik kan me voorstellen dat het nog lang onrustig is geweest op Coendersborg. Helemaal na de 3 – 1 overwinning van het grote Oranje op Engeland. Laat het een voorbeeld zijn voor ONS Oranje in het nieuwe seizoen. (ONS staat niet voor Oranje Nassau Sneek!). Toch wens ik “onze” jongens daar en bij de andere clubs alle succes.

De bijbehorende foto's staan hier