Aangezien Tweenul.nl haar eigen verslaggever naar Coendersborg stuurde, kan ik van dit verslag een mooi eigen feestje maken. Een feestje dat wij als supporters graag nog even met de selectie na afloop van de wedstrijd Oranje Nassau 1918 – DTS 35 Ede hadden willen vieren. Echter de 1 -5 nederlaag had tot gevolg dat de kantine vrij snel een zeer rustige indruk maakte. De tegenstander vertrok al snel om het feestje van de overwinning thuis verder te vieren.

Door Bert Postma

Bij de overgebleven ONers overheerste de berusting over de veel te groot uitgevallen en geflatteerde nederlaag. Ook heerste er wel een sfeer van, we hebben toch een pracht seizoen gehad en de nacompetitie bereikt. En dat is ook zo, weinigen kunnen ons dat nazeggen. We hebben een top seizoen gedraaid. Sportief gezien één van de betere van de afgelopen 100 jaar. Ook al kan ik alleen maar uit de laatste 60 jaar daar over oordelen. Ook de sfeer in deze groep was dacht ik optimaal, mede natuurlijk door hoe de trainers, begeleiders, verzorgers en iedereen die er mee te maken had, met elkaar omging. En natuurlijk keken wij wel eens met een scheef oogje naar de grotere en rijkere clubs, maar als we dan weer op weg waren met de bus naar een uitwedstrijd en de lunchzakjes uitgereikt werden, dacht ik er toch even aan dat hiervoor ook al weer een paar vrijwilligers vroeg opgestaan waren en in ons keukentje de broodjes aan het smeren waren.

Vrijwilligers waar te weinig bij stilgestaan wordt. Vrijwilligers die ook nu weer een jaartje ouder zijn geworden. Vrijwilligers die ook volgend seizoen aanwezig zijn, al zal een enkeling toch wat minder uren kunnen maken, door optredende lichamelijke ongemakken. Toch kunnen we met elkaar door de schouders er weer onder te zetten er volgend seizoen weer een pracht seizoen van maken. We hebben afscheid genomen van 9 spelers en danken hun nogmaals voor hun inzet en wensen hen alle succes in de volgende bezigheden. Straks na de welverdiende vakanties zullen we een groep nieuwe strijders ontvangen en wensen hen nu alvast sportief veel succes bij Oranje Nassau, maar bovenal veel plezier en een thuisgevoel.

Over de wedstrijd wil ik me niet teveel uitlaten omdat mijn rotgevoel erover nog niet helemaal uit mijn lijf is en ik absoluut positief wil eindigen. Nu, zondagmorgen om 06.00 uur achter de P.C. moet dat lukken. Er staat ons een prachtige, zonnige dag te wachten en laten we daarom maar vroeg beginnen.

Na een mooie opkomst, samen met onze jonge kampioenen mocht scheidsrechter Raymond Meilink uit Enter voor de aftrap blazen en ON de bal laten rollen. Vol verwachting onder een stralende hemel en op een redelijke grasmat begon ON haar promotie serie. Te snel werd er al een deuk geschopt in deze hoop toen één van de voorwaartsen van DTS, Anouar Tmim, gelukkig in balbezit kwam, op het ON doel schoot en de bal ongelukkig via een been van een ON verdediger achter de kansloze Erwin Heidekamp plofte. Een tik die vermoedelijk de hele eerste helft door bleef werken ook al deed ON haar stinkende best om de opgelopen schade te herstellen. DTS kon achterover leunen en proberen haar counter spelletje te spelen. Eigenlijk was ON de beter voetballende ploeg, maar dat klinkt een beetje raar als je de oren gewassen worden met 1 -5. Trainer Jeroen Spies van DTS, was het dan ook totaal met me oneens. Verder valt er over de eerste helft weinig te vermelden. Niet anders dan dat er twee gele kaarten uitgedeeld werden aan de DTS spelers Jasper Verstraten en Anouar Tmim. Verder vermelde mijn vaste waarnemer achter het andere doel dat in de 29e minuut Oranje Nassau 100 % zeker een strafschop had moeten hebben. Maar ja, er zit verschil tussen moeten hebben en krijgen.

De tweede helft had voor ON net zo’n slechte start als de eerste, want reeds in de 50e minuut scoorde Jasper van Straten de vervelende 0 – 2 en werden de ON plannen de grond in geboord. Toch leefde er de hoop op betere tijden want DTS was echt niet de betere ploeg. De strijdlust leverde Erolind Dergutie een gele kaart op en weer een foutje achterin bij ON leverde de 0 – 3 op. Gescoord door Mohamed Laukili. DTS hoefde niet meer te doen dan op counters te loeren en maakte daar in de 65e dankbaar gebruik van en Sil Buikema passeerde de arme Heidekamp voor de vierde maal. 0 – 4. Trainer Heerlijn greep in en bracht Jermo Verbeek en Niels Stenekes voor Matthijs Lindemulder en Fokko Kronemeijer. En even later Michel Schievels voor Rhobin Brander. Een minuut later was het al raak, een schitterend doorgekopte bal van Schievels werd door Stenekes in een keer op de pantoffel genomen en de bal sloeg als een granaat achter doelman Robin Franken van DTS. Even gloeide er hoop, maar nauwelijks een minuut later plofte de einduitslag 1 – 5 achter Heidekamp. Maker namens DTS Frank Hop.

De wedstrijd stond onder prima leiding naast scheidsrechter Meilink van de heren Robert Bruining en Jazzy Hendriks. Namens ON wensen wij DTS veel succes in het vervolg van de nacompetitie

Via deze link nog de foto's van de wedstrijd en het afscheid van verschillende spelers.

 

KNVB info ON1