Noordscheschut had in de laatste wedstrijd nog een periode kampioenschap te verdienen en de Drenten, normaal gesproken al gegarandeerd voor strijd, hadden nu nog even extra in de handen gespuugd om het misschien beter Oranje Nassau even de oren te wassen.

Door Bert Postma

Oranje Nassau wat zich al op de nacompetitie had gefocust en enkele basis spelers met pijntjes en teveel gele kaarten aan de kant liet was zodoende een gewillig slachtoffer voor de Schutters. En Oranje Nassau mocht dan misschien het iets beter voetbal in huis hebben het spierballenvoetbal was vanmiddag genoeg voor de overwinning en naar achteraf bleek ook voor Noordscheschut een periodetitel op te leveren. Toen ook in Oost de kruiddampen opgetrokken waren bleek voor Oranje Nassau de tegenstander DTS ’35 uit Ede en Noordscheschut mag op bezoek bij vv Winsum. De trainers Mark van Meel en Erwin Heerlijn dronken samen na afloop een lekker biertje op het mooie eindresultaat.

De zaak heel houden en geen kaarten oplopen was het belangrijkste deze middag, maar toch was ON er ook op gebrand om de laatste wedstrijd te winnen om voor volgende week een goed gevoel over te houden. Vanaf de aftrap van ON werd er een hoog tempo op de mat gelegd en zochten beide teams de aanval. Dat leverde voor het publiek een echte wedstrijd op waar de gladiatoren naast heel behoorlijk veldspel een grote dosis strijd leverden. Reeds in de vierde minuut was Noordscheschut dicht bij de openingstreffer toen Nick Koster een halve meter naast de vuisten van de verder weer fantastisch keepende Erwin Heidekamp op de lat knalde. In de tiende minuut kwam Jermo Verbeek net te kort om een schitterende pass van Erolind Derguti te verzilveren. In de twaalfde minuut werd een goed schot van Walid Barhouss prima door doelman Wiebe Zinger gestopt. Een minuut later moest hij een schot van Verbeek loslaten waardoor Tyson dos Santos bijna kon scoren. Een korte opsomming van de kansen en mogelijkheden laten zien hoe het publiek genoot van een mooi voetbal gevecht.

14e minuut keeper Zinger is Derguti de baas.

18e minuut Heidekamp is al gepasseerd maar een schutter verprutst de kans voor open doel.

20e minuut Rick Veldman werkt de bal bijna in eigen doel, maar Zinger kan redden.

20e minuut Heidekamp kan met slyding de bal net voor de lijn wegwerken.

21e minuut Danny Bouwman haalt de bal van de lijn.

De wedstrijd golfde op en neer en scheidsrechter Marcel Boekholt liet ook zien dat hij van een potje mannelijk voetbal houdt en liet waar mogelijk de touwtjes vieren om de snelheid in het spel te houden. Na een half uur schoot Nick Koster een meter of 5 voor het ON doel hoog over. Het had op dit moment ook zomaar 4 – 2 kunnen of moeten staan. Na een missertje van Joël Wagenaar kon Erwin Heidekamp op wonderbaarlijke wijze de bal nog tot corner verwerken. Toen even later in de 32e minuut Mathijs Lindemulder te gemakkelijk Noordscheschut voor liet zetten, was het de volkomen ongedekte Nick Koster die raak kon koppen. Onhoudbaar voor Heidekamp en Noordscheschut terecht op 1 – 0. Vier minuten was het bijna weer raak, maar vloog de bal net over. Oranje bleef combineren, waar misschien ook wel eens van afstand een poging gewaagd had kunnen worden.

De tweede helft was nog maar een minuutje oud toen Noordscheschut dicht bij een doelpunt was. In de 55e minuut schoot Dos Santos een vrije trap in de muur en de terugspringende bal hoog over. Waar zijn de prachtige doelpunten uit zijn beruchte of beroemde vrije trappen gebleven? Misschien volgende week? De wedstrijd was intussen behoorlijk harder geworden. Zo was er een uitgestoken arm van Dergutie die Bouwman een bloedneus opleverde. Erwin Heerlijn was zo verstandig om kort daarna Derguti te wisselen voor Fokko Kronemeijer. In de 63e minuut leed Tyson dos Santos onnodig balverlies, waarna er maar eens op de lat geschoten werd door Noordscheschut. In de 65e minuut een pracht omhaal van Jos Kroezen door Heidekamp onschadelijk gemaakt. In de 66e minuut kwam Rhobin Brander Jermo Verbeek vervangen en in de 74e minuut kwam broer Kevin Brander Jordy de Vries aflossen. Mark van Meel onderkende het gevaar en bracht Danny Kiekebelt voor Rijnald Vos. In de 78e minuut schoot verdediger Ruud Grol ook maar eens op het vijandige doel, maar helaas, net over. In de 85e minuut moest scheidsrechter, hij wilde graag zonder, toch een gele kaart trekken voor Danny Bouwman die de doorgebroken Ruendel Martina onderuit trok. Bij het nemen van de vrije trap het nodige duw en trekwerk met wat onvriendelijk heden heen en weer, wat uiteindelijk Kevin Brander geel opleverde. Dom, want dit levert een schorsing op. Van Meel wisselde daarna Aron Boer voor Kevin Koster. ON was in blessuretijd nog dicht bij de gelijkmaker toen hij een doorgekopte ingooi van Kronemijer kansrijk naast schoot. Bij Noordscheschut zullen ze gedacht hebben, zij niet dan wij wel en ver in blessuretijd schoot Mevin Mol Noordscheschut naar de verdiende 2 – 0.

De wedstrijd stond onder prima leiding van de heren Marcel Boekholt, Kees Brondijk en Rick Calogan. We wensen beide teams veel succes a.s. zaterdag in de nacompetitie.

Via deze link de foto's

KNVB info ON1