Bert Postma heeft een colum geschreven, die we jullie niet willen onthouden

Als clubfotograaf en verslaggever van Oranje Nassau klaag ik namens de gebruikers van de velden op sportpark Coendersborg al jaren over de slechte kwaliteit van de grasmatten.

Door Bert Postma

Regelmatig gooi ik af en toe een paar opnamen op de diverse sites. En ik kan U verzekeren dat de opnamen echt zijn en niet gemaakt ergens tussen Vlagtwedde en Ter Apel op het weiland van boer Petersen. Ook ga ik niet op een ladder staan of plat op mijn buik liggen om de plaatjes wat spannender te maken. Het is echt slecht gesteld met het gras. Zo erg zelfs dat de dames van ON hun fraai gevormde enkeltjes niet wagen aan de hoogte verschillen in het “sportveld”. Tot ergernis van het publiek dat hun tribune moet missen en de sponsoren die niets van hun reclamebord terug zien, gaan deze voetbaldames liever op het slechtste kunstgrasveld spelen, dan de kans te lopen om 's avonds in het gips te zitten en niet in de discotheek.Te gek voor woorden natuurlijk en hier zou van hoger hand ingegrepen moeten worden, maar ik begrijp de dames wel. Om wat verbetering in de toestand te krijgen wordt er nogal wat afgebeld met de instanties die er over gaan en wel verstand van gras zullen hebben. Van de telefoon kosten van de laatste jaren had al ongeveer een compleet nieuw veld aangelegd kunnen worden. 

Zoals we weten gaan de ambtelijke wegen over nogal wat schijven en zijn er door de gemeentefusie nogal wat sportvelden bijgekomen en moeten er nog meer clubs uit de toch al niet ruim gevulde ruif eten. Buiten het weekend om zien we allerlei tractoren en mannen in het oranje om de door spelers omgewoelde velden weer in orde te brengen voor het komende weekend. Getraind wordt er op kunstgras, hoewel enkele mensen zich daar niet aan houden, dus daar worden de velden niet minder van. Ook van het lachgas dat buiten de voetbaluren om veelvuldig door de wijkjeugd in de dug outs gebruikt wordt zullen de grasmatten niet te lijden hebben. Hierdoor moeten alleen de vrijwilligers maandag 's ochtends handen vol slagroomspuit-patronen opruimen.
Wat is dan wel de oorzaak van de slechte toestand van de velden. Een welwillende ambtenaar van de gemeente vertrouwde mij toe, toen we de schade stonden te bekijken dat hij de gaten aanschouwende, wel wist wat de oorzaak moest zijn. Hij mocht niet uit de school klappen, maar in vertrouwen WILDSCHADE…….. Vermoedelijk zijn er hazen in de nachtelijke uren actie op uw sportveld meneer. De ambtenaar mocht dit niet naar buiten brengen, omdat er anders de kans gelopen werd dat de partij voor de Dieren een onmiddellijk speelverbod zou claimen. Er moest eerst meer onderzoek komen. Volkomen verbaasd, was ik niet van plan om dit onderzoek af te wachten en ben als een echte paparazzi in de struiken aan de Kooiweg gaan liggen. Hazen leek mij al vreemd, want ik had nergens die kleine ronde keuteltjes, die ik veelvuldig op mijn geliefde Ameland zie, aangetroffen. Mijn geduld werd beloond. Ik had het uren volgehouden in de veel te lage mei temperaturen, toen ik opeens gesnuif hoorde aan de poort van het sportpark. Het hek werd open gewrikt en tot mijn grote vreugde of verbazing, kreeg de ambtenaar het gelijk aan zijn kant. Ik kan U nog met veel woorden vertellen hoe ik van het tafereel genoten heb, maar laat mijn foto’s hun werk doen. Hierbij pleit ik de gemeente Groningen vrij van slecht onderhoud van sportpark Coendersborg. Groningen is een groene gemeente en moet de natuur haar gang laten gaan.

hier de foto's bij deze colum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor

Prince Sponsor