Onder goede weersomstandigheden werd zaterdagmiddag om 14.45 oonder leiding van scheidsrechter Vredevoogd uit Roden met zijn assistente4n de heren Caglak en Wesseling afgetrapt bij de wedstrijd Balk-Oranje Nassau.

Door Enno van der Laan

Al in de 3e min.werd O N gevaarlijk vanaf links door Erolind Derguti.Het gevaar van Balk kwam voornamelijk over links via de snelle vleugelspits Marnix Zeldenrust. De eerste grote kans kwam voor de gasten via Tyson dos Santos (14e min) De keeper van Balk redde fraai.De vrije trappen van O N dicht bij het doel van Balk leverden niets op. Balk was af en toe gevaarlijk via lange trappen naar voren,maar het gevaar kwam vooral van ON. Zo schoot in de 25e min. Jermo Verbeek net voorlangs het doel van Balk. Door balverlies vlakbij het doel van Oranje Nassau was Balk dichtbij een doelpunt,maar Walid Barhouss redde via een corner.ON was overwegend de bovenliggende partij met de betere kansen.Zo hadden Erolind Derguti en Jermo Verbeek vlak voor de rust twee aardige kansen waarbij de keeper van Balk zich onderscheidde.

Niet lang na de hervatting kwam Balk op 1-0 door Marnix Zeldenrust die in een wirwar van spelers de bal plotseling voor de voeten kreeg. ON werd gaandeweg sterker.Balk probeerde dit te temperen met harde, soms niet toelaatbare tackels.Zo werd Tyson binnen 5 minuten drie keer neergelegd,wat Balk op een gele kaart kwam te staan.De arbiter had in die fase veel strenger moeten optreden,wat trainer Erwin Heerlijn in zijn terechte commentaar op een stevige reprimande kwam te staan.Zo blesseerde  Johan Geertsema van Balk zichzelf na zo'n harde tackle.Eigen schuld dikke bult zou je zeggen. Balk was af en toe gevaarlijk met uitvallen,vooral over links,maar het schot ging gelukkig voor ON voorlangs.

Het moest toch eens een keer lukken voot Oranje Nassau. Het wachten was op 1-1.Die kwam er in de 85e min.Dennis Molema kopte een voorzet vanaf rechts onhoudbaar in.ON voelde dat er nog meer in zat en die kwam er in de 91e min. Erolind Derguti poeierde vanaf zeker 25 meter de bal onhoudbaar voor keeper Hessel Altenburg in de kruising (1-2) Werkelijk een "beauty".De teleurstelling bij Balk was natuurlijk groot en bij ON was de stemming begrijpelijk euforisch,maar al met al was de overwinning terecht O N was de beter voetballende ploeg met de meeste kansen en Balk moest het, zoals bekend, hebben van bikkelen en counters. De inzet bij het team van Heerlijn was prima.Vooral voor rust speelde Ruud Grol een prima partij en Tyson dos Santos was gedurende de gehele wedstrijd een dreiging voor Balk.

Opstelling Balk:1 Hessel Altenburg 2 Schelte Reitsma 3 Beerend Altena 4 Ivar Klijnsma 5 Harm jan de Jong 6 Wybren Altenburg 7 Pieter Wijnja 8 Johan Geertsma 9 Johannes Altena 10 Bauke Lyklema 11 Marnix Zeldenrust.

Opstelling Oranje Nassau: 1 Erwin Heidekamp 2 Dennis Molema 3 Mathijs Lindemulder 4 Walid Barhouss 5 Ruud Grol 6 Rhobin Brander 7 Jermo Verbeek 8 David Voigt 9 Fokko Kronemeijer 10 Tyson dos Santos11 Erolind Derguti.

Gele kaarten (Balk):Bauke Lyklema, Harm Jan deJong, Johan Lyklema.
Gele kaarten (O N):Geen.
Wissels Balk:
Johan Lyklema voor Marnix Zeldenrust
Henriy Deinum voor Pieter Wijnja.
Wissels ON :
Kevin Brander voor David Voigt
Zeb Tjie a Nijem voor Mathijs Lindemulder.

Klik hier voor de doelpunten

KNVB info ON1