Onlangs is bekend geworden, dat Tyson Dos Santos na een jaar alweer bij Oranje Nassau weggaat. Dat komt natuurlijk vaker voor. Toch blijft het, hoe begrijpelijk ook, jammer dat een speler van dit kaliber nu alweer weggaat. Tyson gaat volgend seizoen spelen voor naamgenoot Oranje Nassau Sneek.

Door Siemon Aikema

Tyson, je bent nu ruim een half jaar onderdeel van de selectie van Oranje Nassau, wat is je het meest bij gebleven het afgelopen half jaar?

Dan moet ik toch wel de 3-3 tegen uit bij Drachtster Boys noemen, hoe we met een man minder toch nog een gelijkspel eruit slepen, en zelfs nog moesten winnen! Als team werden we daardoor ook hechter!

Je verwachting was aan het begin van het seizoen dat Oranje Nassau kampioen zou worden. Nu halverwege het seizoen staat ON tweede. Zie je nog kansen, dat ON HZVV gaat inhalen?

Met 9 punten achterstand zou het misplaatst zijn om te zeggen dat wij kampioen kunnen worden. Wij willen die 2e plek veilig stellen. 

In een interview aan het begin van dit seizoen gaf je aan dat je bij ON bent gekomen omdat club en trainer ambitie uitstralen. Stralen de club, de selectie en de trainer die ambitie nog steeds uit?

Dat stralen we zeker uit. Het feit dat we spelen voor promotie is het bewijs ervan!

Wat zul je vooral missen wanneer je naar je nieuwe club gaat?

Ik ga de verzorgsters het meeste missen, daar heb ik toch wel een speciale band mee (knipoog) . Gekheid. Ik ga iedereen missen, van de peptalks van Joost voor de wedstrijden, de powerpoint analyses van de trainer op de zaterdagochtend (waar ik eerst heel sceptisch over was en nu er zelfs op verheug), tot aan de voorbeschouwingen elke woensdag.

Wat heb je geleerd als je straks na een jaar ON gaat verlaten?
Ik heb geleerd dat je soms een stap terug moet doen om vervolgens twee vooruit te zetten. Plezier is namelijk het allerbelangrijkste. Als dat goed zit, komt de rest vanzelf.

Waarom heb je gekozen voor ONS? ’t Is wel een eindje rijden iedere keer. 3-4 keer per week Groningen- Sneek is natuurlijk niet niks.

ONS Sneek was niet de enige club met interesse, maar ik heb voor Sneek gekozen omdat het plan wat de trainer met mij heeft het best op mij aansluit Daarnaast is er in het verleden al geflirt met Sneek, waardoor ik altijd warme gevoelens aan de club heb overgehouden.

Welke verwachtingen heb je bij je nieuwe club?

Ik hoop belangrijk te kunnen zijn en het publiek te vermaken!

Wil je nog iets kwijt aan de supporters, de selectie, de club of de trainer?

Dit voelt als een afscheid en ik ben niet goed in afscheid nemen, sterker nog ik ga nooit afscheid nemen van ON! Ik wil de spelers, de staf, TC, Johan en Erwin bedanken dat ik zo goed ben opgevangen en dat ze mij zo thuis laten voelen! Tegen de supporters wil ik zeggen dat we dit seizoen afsluiten met promotie en bekerwinst!

Tyson van onze kant wensen we je veel speelplezier, speelminuten en een goede tijd bij ONS. Wij zullen je op Coendersborg zeker missen, al was het alleen al om die prachtige vrije trappen. En als ONS niet speelt, zien we je graag weer eens terug als gast bij ON 1