Coronamaatregelen CVV Oranje Nassau

coronamaatregelenBeste voetbalvrienden,

We hebben al een tijdje te kampen met een Corona crisis. Gelukkig mogen we weer sporten en recreëren met elkaar. Jullie zijn dus weer hartelijk welkom op sportpark Coendersborg. Maar hiervoor moeten we de volgende regels wel in acht nemen:

  • Als je ziek bent of je ziek voelt, blijf dan thuis;
  • Houd (behoudens het sporten) 1,5 meter afstand van elkaar, dus ook in en rondom het clubhuis en ook rondom de velden!
  • Was je handen regelmatig grondig maar minimaal bij binnenkomst van de kantine en na een toiletbezoek;
  • Volg de pijlen in het clubhuis.

Ook willen we iedereen verzoeken om elkaar aan te spreken als de regels van het RIVM niet worden opgevolgd. Het virus onder controle krijgen moet een doelstelling zijn van ons allemaal!

ON had vanmiddag de handen vol om via LTC uit Assen de volgende beker ronde te bereiken. Trainer Richard Poortman had zijn mannen op scherp gezet om zijn oude club een pootje te lichten. En inderdaad moest zijn ON-collega alle strategiën uit de kast trekken om met zijn gehavende selectie a.s. zaterdag tegen stadsgenoot Helpman (zaterdag) de volgende ronde te spelen.

Door Bert Postma

Dat LTC een geduchte tegenstander was had ON al vernomen in de voorbereiding van het seizoen op het Gjaltema toernooi. Toen werd nog vrij kansloos verloren van de groenen ui Assen. Heerlijn was nu echter geenszins van plan om van deze op een lager plan acterende tegenstander te verliezen. En inderdaad er ontspon zich een interessante strijd op een veld wat zich ook kan vergelijken met een fraaie kwelder langs de kust van Noord-Groningen. Elke kwalificatie en vergelijking met een voetbalveld onwaardig. De acteurs doen er verstandig aan om zich op het onderdeel sportblessures extra bij te verzekeren. Dat er langs de lijn gemopperd werd dat de wedstrijd niet te best was, kan voor een groot deel toegeschreven worden aan het weiland, waarop een beetje boer zijn schapen niet laat lopen.

Het gevolg was dat in de 4e minuut Jermo Verbeek de opspringende bal een metertje over het doel joeg van de attente doelman Jelle v.d.Veen, die vanmiddag meerdere mogelijkheden van de ONers om zeep hield. Dat twee minuten later Ruendel Martina naast kopte uit een fraaie voorzet van Fokko Kronemeijer kan natuurlijk niet aan het veld verweten worden. En dat Kronemeijer ook hoog over schoot in de 14 e minuut mag je gewoon een misser noemen. Middenvelder David Voigt vond blijkbaar dat er genoeg kansen verprutst waren en joeg een afgeslagen aanval in een keer uit de lucht in de kruising. Het was in de 23e minuut dat doelman v.d.Veen de bal alleen langs zich heeft horen fluiten. 1 – 0. In de 37e minuut was ON na een fraaie combinatie dicht bij de 2 – 0. Toch was het “beker” doelman Lars v.d.Sluis die 5 minuten voor rust met een schitterende redding LTC op afstand moest houden en dat huzarenstukje 2 minuten later nogmaals moest verrichten. ON bevond zich in haar speelkwartiertje en maakte onnodig fouten, maar kon hier en daar met kunst en vliegwerk de voorsprong meenemen naar de kleedkamer.

De kleedkamer waarin Ruud Grol achterbleef om verder uit rusten van een vermoeiende reis uit het verre Honkong. Voor hem kwam vakantieganger Dennis Molema in het veld. Bij LTC was Marc Heerlings in de kleedkamer achtergebleven en Mahdy Youssef binnen de lijnen verschenen.

Deze speler smaakte bijna het genoegen om binnen een minuut de gelijkmaker te scoren. Zijn poging werd op het nippertje door v.d.Sluis naast getikt. Rick Mast kopte de toegekende corner net naast. Twee keiharde waarschuwingen voor ON, dat weer bij de les was. Dat leverde in de 53e minuut een vrije trap op even buiten het strafschopgebied. Schutter van de 1-0, David Voigt nam plaats achter de bal en joeg het leer steenhard op de lat, buiten bereik van de Drentse goalie. ON kon niet echt lekker haar draai vinden en LTC probeerde met wat meer geweld (zowel fysiek als verbaal) indruk te maken. Het gevolg moest dan ook wel kaarten zijn, waarvan de gele van LTCer Richard Mulder ook zomaar rood had kunnen zijn toen hij met een gestrekt been in gleed op de al op de grond liggende doelman v.d.Sluis. Lars kon gelukkig weer opgelapt worden door de nieuwe ON verzorgster Julia Mulder. Het er op volgende kwartier gebeurde er van alles. In de 58e minuut werd de licht aangeslagen Tyson dos Santos vervangen door Niels Stenekes die eindelijk na blessureleed weer minuten kan maken. In de 59e minuut zag ON om onduidelijke redenen een doelpunt afgekeurd worden en een minuut later was er geel voor LTCer Avin Rashid Hussain. In de 68e minuut wisselde Poortman Stefan Kuntz en weer twee minuten later zag Kronemeijer een lobje net over het LTC doel gaan. Dat Kronemeijer nog in dezelfde minuut een herkansing kreeg na een pass dwars door het midden, was wel aan hem besteed en hij passeerde beheerst Jelle v.d.Veen. 2 – 0. LTC, even aangeslagen, kreeg twee minuten later bijna de derde om de oren, maar Ruendel Martina zag zijn inzet net naast gewerkt worden. Dat de concentratie bij ON even weg was, kwam hen bijna duur te staan . Drie minuten na de 2 – 0 was het Mulder, die in het veld mocht blijven, die de aansluitingstreffer scoorde. 2 – 1. Joël Wagenaar moest geblesseerd het veld verlaten. Voor hem kwam Zep Tjie a Njiem in het veld. Geel was er nog voor Jermo Verbeek en Niels Stenekes van ON. De laatste vijf minuten van de wedstrijd waren voor Jermo Verbeek. In de 86 e minuut was hij dichtbij een doelpunt, maar zijn lob lukte niet. In de 88e minuut schoot hij voorlangs en zijn derde poging in de laatste minuut bracht veel opluchting bij alles met een oranje hart en hij scoorde de 3 – 1. Een verdiende maar zwaar bevochten overwinning en dat moet toch ook voldoening geven. De wedstrijd stond onder leiding van dhr. Nick Schulte uit Nieuw Schoonebeek, geassisteerd door Jan Remmers namens ON en Tom Jagt van LTC. Over de volgende beker ronde tegen Helpman volgen nog gegevens. 

Klik hier voor de foto's

Voor een videoverslag van drie van de vier doelpunten klik hier

Verdien €50

KNVB info ON1