Toen ik mijn verslag voor Tweenul.nl klaar had en wilde verzenden kreeg ik in de gaten dat er al een verslag(je) op stond van ene Martijn Minnema. Meer een opsomming van de belangrijkste feiten uit een leuke wedstrijd met 1 fotootje. Om mijn verslag daar ook nog te plaatsen leek me niet wenselijk en ik heb hem dan ook maar gewist. Ik zit dus nu weer achter de PC (zondag 9.30 uur), om een verslag te maken voor de ON site. En nu dus als supporter met een oranje bril op de neus, gebruik makend van de reeds geplaatste foto’s. Ik vind namelijk dat een mooie wedstrijd als deze iets meer aandacht verdient dan het met andere wedstrijden gedeelde verslag op Tweenul.

Door Bert Postma.

Nederland heeft een grillig en wonderlijk klimaat met op kleine afstand, grote verschillen in neerslag en temperaturen. Deze keer kwam de stad Groningen er bijzonder goed vanaf en kon arbiter Lips na een kleine inspectie van het PKC veld groen licht geven. Onderweg vanuit Utrecht had hij sneeuw en regen getrotseerd om deze wedstrijd te fluiten. Zelfs een groot stuk piepschuim dat zijn auto trof en behoorlijk schade veroorzaakte en hem een hartverzakking,om kon hem niet verhinderen om deze wedstrijd in zijn vertrouwde Groningen te fluiten. Een ietsie pietsie meer respect mag er dan ook wel opgebracht worden voor deze prestatie. Ook al valt de beslissing van een strafschop niet altijd goed. Op een foto is te zien dat het opgetrokken been van keeper Ben Meedendorp de reden kan zijn voor de, naar het schijnt, door assistent v.d. Bij aangegeven, overtreding te fluiten. Dat de gegeven strafschop de arbitrage de rest van de wedstrijd achtervolgt is niet terecht en dat frustraties en reacties gele kaarten oplevert, is aan de spelers zelf te wijten.

Oranje Nassau, dat net als PKC met nogal wat blessures te kampen had, maar vol vertrouwen haar stadsgenoot tegemoet trad, kon vanaf de aftrap haar opponent onder druk zetten en het kon niet lang uitblijven of er zouden doelpunten vallen. Mee door het ook aanvallend ingestelde spel van het door Ben de Jong en Robert Groninger (oud ONers) getrainde PKC. Nadat goaltjesdief Ruendel Martina enkele mogelijkheden onbenut liet was het in de 7e minuut Ruud Grol, die een vrije trap van Tyson dos Santos prachtig binnen kopte. Op de foto ziet u dat uw fotograaf iets te vroeg afdrukte. Mooi detail, dat assistent trainer Jan v.d.Zweep trots meldde dat op deze variant deze week flink getraind was. Een fraaie voorsprong dus. Er voltrok zich een leuke wedstrijd waar schitterende acties afgewisseld werden met foutjes (wat het leuk maakt). Er was in elk geval weinig tijd om het koud te krijgen. In de 28e minuut werd een buitenspel doelpunt van Ruendel Martina terecht afgekeurd. Een minuut later kreeg Jermo Verbeek (getergd door enkele mindere acties) de bal mooi aangespeeld door, de weer schorsingsvrije Erolind Derguti, de bal voor de voeten en haalde verwoestend hard uit en zag de bal in de kruising vliegen. Sorry, de fotograaf was niet scherp, maar de vreugde achteraf is ook leuk vast te leggen. 0 – 2. ON speelde een kwartier superieur en kreeg grote kansen op meer doelpunten. PKC probeerde zich onder de druk uit te spelen en dat lukte de sierlijke aanvaller Simon Schreiber in de 42e minuut. hij legde de ON verdediging in de luren en gaf doelman Erwin Heidekamp het nakijken 1 – 2. Dit leek ook de ruststand te worden, totdat het reeds beschreven moment van de strafschop plaats vond. De doorgebroken Ruendel Martina werd wel of niet geraakt door doelman Medendorp. Feit was dat Tyson dos Santos er als de kippen bij was om dit wel of niet cadeautje uit te pakken. Hij gaf Medendorp geen enkele kans. 1 – 3. Het doelpunt vierde hij met kennissen langs de lijn. Op de foto’s is te zien dat de harde ON kern het op haar eigen wijze viert. Harry kletst even bij met de buurman, Henk steekt een sigaartje op, Joop doet de armen over elkaar en Siemon brengt via Voetbalnoord heel Nederland op de hoogte over weer een goal. Mooie momenten om de rust in te gaan.

Na de thee begon door een storing het scorebord weer op nul, dus laat u op de foto’s niet misleiden. Het lukte niet om op de foto’s er 45 minuten bij te shoppen. Bij PKC waren er twee wissels toegepast en mochten Koen Hateboer en Bryan Inge hun kunsten vertonen. Bij ON werd David Voigt vervangen door Mathijs Lindemulder. Bij PKC waren de frustraties over de strafschop nog niet verwerkt en mocht Mulder geel ontvangen voor het weggooien van de bal na een beslissing van Paul Lips. PKC’83 drong aan en kreeg kansen. In de 54e minuut vloog een vrije trap een paar centimeter over de kruising, boven Heidekamp. Aan de andere kant werd een fraaie voorzet van de opgekomen Ali Hussein al Jaffar door dos Santos even fraai op de lat geschoten. In de 60e minuut onderkende ON trainer Erwin Heerlijn het gevaar en stuurde zijn wissels van de bank. In de 65e minuut bracht PKC trainer Bennie de Jong zijn laatste wissel binnen de lijnen. Martijn Kamps verliet het veld en Philip Bakker kwam erin. ON raakte van slag en PKC domineerde een tijd lang de wedstrijd. Een paar keer hadden ze de pech dat de bal vlak voor het ON doel langs vloog en Heidekamp zich weer een betrouwbare sluitpost toonde. De beste manier om weer in de wedstrijd te komen is scoren en dat gebeurde dan ook. Linker vleugelverdediger Ali Hussein al Jaffar snelde weer eens langs de lijn en leverde een perfecte voorzet af op Erolind Derguti die met een halve omhaal schitterend scoorde. 1 – 4. PKC vierde dat met weer een gele kaart voor Jivan Vroom voor het weer onnodig wegtrappen van de bal. PKK bijna knock out. De laatste dreun werd uitgedeeld door Jermo Verbeek die op werkelijk briljante wijze de hele PKC achterhoede, inclusief doelman Meedendorp in de luren legde en met een subtiel lobje de bal bij de tweede paal in het netje deponeerde.(Zie ook de samenvatting verderop waar het doelpunt twee keer te zien is!) Reden voor Koen Hateboer van PKC om dit ook maar weer met een gele kaart, wegens een overtreding te vieren. De moe gestreden Derguti werd vervangen door Fokko Kronemeijer en Jermo Verbeek kreeg zijn publiekswissel en Michel Koopman mocht de wedstrijd volmaken. Dat Siemon Schreiber namens PKC fraai de 2 – 5 binnenkopte, 5 minuten voor tijd was leuk voor hem en PKC, maar alleen de azijnpissers zullen zich hier druk om gemaakt hebben. Twaalf doelpunten in twee wedstrijden, wat wil de liefhebber nog meer. Volgende week zaterdag om DRIE uur op sportpark Coendersborg de ontmoeting met onze oud trainer Patrick Zwart en zijn Broekster Boys.

De foto's van PKC-ON zijn via deze link te zien

En hier vind je een samevatting van de doelpunten, ook al ontbreekt de eerste.

 

KNVB info ON1