Zeven pracht doelpunten van een ontketend ON waren gemeentegenoot vv Gorecht te veel. Zelf drie keer scoren en toch ver weg blijven van ook maar enig resultaat is natuurlijk niet leuk, maar de verdedigers van de zwart-witten zullen nog lang zaterdagavond oranje flitsen gezien hebben. Nee, geen vuurwerk of disco lampen, maar Tysons, Ruendels, Dennissen, Davids en Rhobins. En zonder ook maar iemand tekort te doen, wat een mooie overwinning met bij vlagen briljante acties. En natuurlijk zullen de deskundigen zeggen dat als je zoveel sterker bent er geen drie tegen mag krijgen, van mij mag het, als je zelf maar minimaal vier maakt. Als het spelletje zo gespeeld wordt zal het weer drukker langs de lijn en in de stadions worden.

Door Bert Postma

De aftrap en het eerste doelpunt moet ik U helaas onthouden, want bij het beginsignaal van scheidsrechter Benjamins uit Emmen bleken mijn beide camera’s niet scherp te kunnen stellen. Zou het besmettelijk kunnen zijn? Aan alle knopjes gedraaid en erop gedrukt, geen resultaat. Balen dus. Ook de aanwezige “professionele” fotografen hadden geen oplossing. Allemaal Canon mensen. Ik ben meer van de Nikon. Toch vanuit een ooghoek zag ik voor het Gorecht doel in de 10e minuut een in het zonlicht blinkende schedel tegen de bal aan slaan en vele oranje armen de lucht in gaan. Het kon niet anders dan Ruud Grol zijn die de basis had gelegd voor een mooie middag. 0 – 1 dus. Een blije verslaggever want inmiddels deed 1 camera weer dienst.

Deze 0 - 1 was natuurlijk tegen het strijdplan van trainer Robbie Wentink en de Gorecht mannen trokken fel ten strijde, want van ON wil je niet verliezen. Deze inzet leverde ook enkele mogelijkheden op, mede door het nog even nagenieten van de snelle voorsprong van de Heerlijn-brigade. Dat levederde in de 25e minuut een gevaarlijke vrije trap opleverde, maar Erwin Heidekamp had goed het overzicht in de korte hoek. Toch had hij even later zijn vispas nodig toen hij de door Ruben ter Haar ingeschoten bal uit het net mocht halen. Hoewel enkele bronnen anders vermelden, mijn waarneming was nummer 10 ter Haar. Gezien de inzet en het spel van Gorecht niet geheel onterecht. Toch waren het de gasten van Coendersborg die met een voorsprong gingen rusten, want vlak voor tijd was het, vandaag weer spits, Dennis Molema, die uit een corner de bal achter Gorecht doelman Willem Bouwkamp kon koppen. 1 – 2.

In de rust moesten Erwin Heerlijn en Jan v.d.Zweep besluiten om de sterk spelende Frederik Specken te vervangen (lichte pijntjes) voor Jermo Verbeek. Mooi om te zien dat ON er niet minder van wordt als er wordt gewisseld. Oranje Nassau wilde snel orde op zaken stellen en zette Gorecht vol onder druk. Doelpunten konden niet uitblijven en in de 51e minuut was het bijna raak na een prima actie van Tyson dos Santos. Nog in dezelfde minuut kon Ruendel Martina alleen op de Gorecht doelman af die in eerste instantie nog kon redden, maar goed doorgaan van Martina leverde hem zijn eerste goal op. 1 – 3 voor ON dus en een bijna K.O. voor Gorecht. Drie minuten later was het Tyson dos Santos die alleen op het vijandige doel afging en de uitkomende Bouwkamp geen kans gaf door de bal breed te leggen op de meegekomen Ruendel, die de kans kon verzilveren. 1 – 4. In de 58e minuut kreeg Gorecht een van haar weinige corners, die werd doorgekopt en binnen geschoven kon worden door Hein van Marrum. 2 – 4 Oranje Nassau kon het niet deren en raakte niet in de war. Bij Gorecht werd Ruben ter Haar gewisseld voor Roy Dobbinga en Oranje Nassau maakte dankbaar gebruik van deze aanpassing. Na een schitterende actie van David Voigt, die Dennis Molema aanspeelde,die vervolgens de vrije staande Martina in scoringspositie bracht. Hattrick Ruendel en ON op 2 – 5. Na een half uur in de tweede helft zagen we het bekende handje achterop het bovenbeen bij Ali Hussein al Jaffar en het duurde dan ook niet lang of hij werd gewisseld voor Walid Barhouss. In de 33e minuut kreeg Jermo Verbeek zijn kans, maar hij schoot over. Niet daarom, maar Heerlijn gaf Kevin Brander rust en Michel Koopman mocht de wedstrijd vol maken. Michel kon ook nog twee keer juichen, want vijf minuten voor tijd kapte Ruendel Martina naar binnen en schoot prachtig de 2 – 6 binnen. Noem je dit een quartro of een Hattrick+? Tyson dos Santos die deze wedstrijd anderen liet scoren had ook nog wel zin in een persoonlijk succesje en deed dit op zijn eigen wijze. Gewoon een paar briljante acties en dan loeihard in de kruising schieten. 2 – 7. Dat Sven Hazewinkel er in de slotminuut nog 3 – 7 van maakte, met overigens ook een schitterend doelpunt, was een mooi besluit van een mooie wedstrijd. Oranje Nassau weer naar de tweede plaats (mede door de afgelasting van Winsum) en een zwalkend Gorecht dat zich zorgen moet maken om niet op de gevaarlijke plekken te komen. Het prima leidende trio Benjamins, Heeren en Brouwer had nog gele kaarten voor Hoekstra, van Marrum en Borgman. Alle drie Gorecht. Volgende week op Coendersborg om drie uur de topper: Oranje Nassau – Winsum. Dit natuurlijk ijs en wederdienende. Kijk op V voor de veldkeuringen, voordat U naar de kantine belt.

Dinsdagavond komt ON, ijs en weder dienende, ook nog in actie tegen Achilles '94 in een oefenwedstijd op Sportparl Marsdijk in Assen. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur.

Via deze link zijn de foto's  te bekijken

KNVB info ON1