Donderdagavond 10 januari was het koud en een beetje nat op sportpark Zwanenveld in Emmen. Het decor voor de oefenwedsrijd DZOH-Oranje Nassau. Het was dan ook nier verwonderlijk, dat slechts 4 ON-supporters naar Emmen waren gekomen,

 Door Siemon Aikema

Het was de bedoeling van trainer Erwin Heerlijn om met twee totaal verschillende elftallen een helft te spelen. De ene helft in oranje shirts en de andere in witte.Helaas voor de trainer kwam dit scenario niet helemaal uit. Al vroeg in de wedstrijd moest Mitchell Schievels met een vervelende bessure het veld verlaten. Toen hij werd gewisseld kwam Zeb Tjie A Njem in het zelfde shirt in het veld, Later moest ook Thijs van der melen eruit. Hij had zich verstapt en blesseerde zich opnieuw aan de enkel. Kevin Brander was zijn vervanger. Vlak voor het einde van de eerste helft kwam Dennis Molema binnen de lijnen. Na een harde tackle op de enkel van Zeb Tjie A Njem moest ook hij het veld verlaten. Gebeurde er nog meer? Ja, er waren twee schoten van DZOH die eindigden op de paal. In de eerste helft konden de Emmenaren ON goed bijbenen. Toch ging ON rusten met een voorsprong.  Rhobib Branderen David Voigt maakten vlak voor rust, kort na elkaar een doelpunt. Vooral die van Rhobin was een juweeltje.

In de tweede helft speelden alleen Rhobin Brander en Erwin Heidekamp vanuit de eerste basisopstelling nog mee. Niels Stenekes besliste in feite de wedsrijd kort na rust door de 0-3 te scoren. Overigens moest ook Niels na weer een harde tackle van een verdediger het veld verlaten. Tyson dos Santos mocht weer meedoen. Rhobin Brander voltooide een hattrick door nog twee keer te scoren. Daarna, eigenlijk de hele tweede helft, was DZOH zeker geen partij meer voor Oranje Nassau. Doepunten vielen er niet meer, hoewel de 'witte brigade' nog volop kansen kreeg.

Conclusie: Een nuttige oefenwedstrijd om het wedstrijdritme weer te pakken te krijgen. Maar teleurstellend, omdat Mtchell, Thijs, Zeb en Niels er voortijdig af moesten. Het harde spel van de tegenstanders was daar mede schuld van. Het is even afwachten hoe deze blessures zich verder ontwikkelen, maar voor een aantal zag het er niet echt best uit.

basisopstelling eerste helft

Erwin hHeidekamp, Thijs van der Meulen, Mathijs Lindemulder, Joel Wagenaar, Ali Hussein al Jaffar, David Voigt, Rhobin Brander, Tyson do Santos, Jermo Verbeek, Mitchell Schievels en Ruendel Martina.

basisopstelling tweede helft

Erwin Heidekamp, Kevin Brader, Allard Westerdijk, Frederick Specken, Ruud Grol,  Jordi de Vries, Niels Stenekes Sekar Poelman, Fokko Kronemeijer, Rhobin Brander en Dennis Molema

 

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor

Prince Sponsor