Jan Niko de Boer had ons allen in zijn nieuwsbrief naar het clubhuis geroepen om daar een gezellige start te maken met 2019 en tevens de tweede seizoenshelft in te luiden.. Bijeenkomsten die net als Jaarvergaderingen niet uitblinken in grote belangstelling. Of de verwachtingen voor dit jaar de redenen waren, feit was dat de belangstelling heel behoorlijk was vanmiddag.

Door Bert Postma

Leuk voor de vrijwilligers die al op tijd naar Coendersborg gekomen waren om de broodjes te smeren en de diverse soepsoorten te bereiden. Gezellige bezigheid, terwijl Erwin Heerlijn de zweep nog even over de eerste selectie joeg. Alweer de tweede training in het nieuwe jaar. Alle kerstkransen en oliebollen zijn alweer verbrand, wat ook nodig is want de eerste wedstrijden zijn alweer aanstaande.

Voorzitter Alex Bolt heette iedereen welkom en Jan Niko deelde consumptiebonnen uit. Aan de bar was eerst koffie met daarbij de nieuwjaarsrolletjes met die vervelende slagroom spuit. Goud voor de uitvinder van rolletjes voorzien van slagroom. Terwijl Aaldert van Aalderen en Harry de Boer uitgebreid de partner van de voorzitter begroetten, liep de kantine langzaam vol en vormden zich al de min of meer bekende groepen. De stamtafel werd bezet door de stamgasten, de tafel links bij de toiletten door de groep Noorman e.a. De bar door passanten en rechts bij de kerstboom een verrassing: bijna de hele eerste selectie van de vrouwenafdeling. Zeer gewaardeerd meiden! Achter in de hoek bij het voetbalspel niet alleen bankzitters maar ook bijna de complete 1e herenselectie. Klasse mannen! Aan de praatpaal staantafel het groepje T.C en sponsors, die alweer grote plannen smeden voor volgend seizoen, in welke klasse dan ook. Ook de lieftallige NEC meiden met de Delfzijl groep mee gereisd, verhoogden de gezelligheid. Toen voorzitter Bolt het vermoeden had dat iedereen wel zo'n beetje aanwezig was, kon hij aan zijn liefhebberij, de speech, beginnen. Hij had zelf geprobeerd de microfoon te prepareren, omdat Henk Kwant wat later uit Glimmen arriveerde waar hij met zijn zoon, inwoner van dit geluksdorp, aan het gebak was. Het begin van de speech was dan ook zoals gebruikelijk een aanslag op de diverse trommelvliezen. Na een paar koerswijzigingen kwam dit ook weer goed en kon iedereen de plannen van ons bestuur tot zich nemen. Na dit officiële gedeelte werd het buffet door Jan Niko geopend en was het een poosje rustig in het clubhuis. Tussendoor werden er nog de nodige handen geschud en waar al hier en daar een jaar naar verlangd werd, het zoenen van Ingrid. Eindelijk Bob. Het is te hopen dat Alex contractverlenging krijgt. Terwijl aan de stamtafel Wiebe Schoonhoven en Jan Heeres heftig discussieerden wie de mooiste trui aan had, stond Henk Kwant de twee ex-Harenaren te vertellen wat het betekent om nu stadjer te zijn. Zo had iedereen zijn verhaal en werd er goed naar elkaar geluisterd. Een belangrijk gegeven, wat we in 2019 veel moeten doen. Ook voor iedereen die deze gezellige bijeenkomst gemist heeft, een gezond, sportief en succesvol 2019.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor

Prince Sponsor