Het doelpunt, dat Mitchell Schievels afgelopen zaterdag maakte tegen Noordscheschut was zijn 75e in competitieverband in zijn seniorentijd. Daarmee is Mitchell, na Rhobin Brander de tweede in de huidige selectie, die volgens Voetbal Noord een derde ster verdient. Een felicitatie lijkt ons ook hier wel op zijn plaats. Mitchell zelf vond het leuk om te horen, dat hij er al zo veel heeft gemaakt.

Door Siemon Aikema

De meeste goals scoorde Mitchell als speler van ONR Roden. Bij deze club speelde hij 5 seizoenen en wist in die tijd 48 keer het netje te vinden. Vorig seizoen speelde Mitchell voor Waskemeer en werd daar met 22 goals topscorer. Dit seizoen schoot hij er al 5 binnen voor Oranje Nassau.

Zijn eerste goal scoorde de toen 19-jarige Mitchell in de competitiewedstrijd ONR – Glimmen op 15 september 2012. In het verslag van ONR lezen we dat Mitchell vlak voor rust de 1-0 inkopte na een voorzet van Jeroen Visscher. Vier jaar later, op 24 september 2016, maakte Mitchell als we goed hebben geteld zijn 25e goal in de wedstrijd tegen Appingedam, In het verslag van deze wedstrijd lezen we dat broer Leon ONR op voorsprong zette. Maar nadat Appingedam gelijk had gemaak, scoorde Mitchell in de 68e minuut zijn ploeg naar de eerste overwinning van het seizoen. De vijftigste goal maakt Schievels in de wedstrijd Waskemeer-WTOC. In deze wedstrijdscoorde hij twee keer. De 75e viel dus afgeloen zaterdag tegen Noordscheschut.

Met dank aan Voetbal Noord nog een overzicht tegen welke clubs de spits en topscorer van ON doel trof:

Vijf keer gescoord tegen Stadspark en Veenhuizen

Vier keer tegen Boerakker Noordwolde en Kollum

Drie keer tegen Aduard 2000, WTOC, Zeerobben, Trynwalden, Rijperkerk,Rouveen

Twee keer gescoord tegen Twijzel, De Weide, Berlicum, Loppersum, Marum, Minnetrsga, Glimmen Gorecht, Grijpskerk en Groen Geel

Eén keer gescoord tegen CSVH, Dokkum, Helpman. HFC 15. Fean 58, Niekerk, Meppel, Appingedam, Leovardia, ZFC Zuidlaren, Marknesse, SVN 69. Olde Veste Pelikanen en Noordscheschut

Tenslotte nog even de geregistreede doelpunten in andere wedstrijden. Mitchell scoorde in bekerwedstrijden totaal 18 keer en trof in oefenwedstrijden 30 keer de roos.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor

Prince Sponsor