Onder prachtige omstandigheden mocht ON eindelijk weer eens een thuiswedstrijd op het hoofdveld spelen. Omstandigheden die schijnbaar goed bevielen bij Mitchell Schievels want hij mocht de gehele ON score op zijn naam bij schrijven. Omdat de Zeerobben uit Harlingen er slechts twee tegenover stelde bleven de punten in Groningen en mag ON zich gedeeld koploper noemen. Samen met vier clubs werd de volle winst binnengehaald.

Door Bert Postma

Voor ongeveer 100 toeschouwers gaf ON vanaf de aftrap vol gas en werd Zeerobben volledig terug gedrongen. In de vierde minuut had Dennis Molema de thuisclub al op voorsprong moeten schieten. Met de gevaarlijke Erolind Derguti over de vleugel werd steeds gevaar gesticht en hadden de Friezen totaal niets in te brengen. ON kon het overwicht echter niet verzilveren en het was dan ook een volkomen verrassing dat Zeerobben in de 16e minuut de leiding nam. Met een prachtige kopbal uit een corner was het Patrick Amels die de 0 – 1 op zijn naam bracht. ON totaal niet onder de indruk deed nog in dezelfde minuut wat terug en het was de lange Mitchelle Schievels die nog fraaier, na een voorzet van Ruud Grol, van grote afstand de gelijkmaker binnen kopte. 1 – 1. Een ontketend Oranje Nassau kreeg kans op kans en in de 23e minuut was het weer raak. Erolind Derguti schoot na een sublieme actie op de paal en het was wederom Mitchell Schievels die de bal vrij simpel binnen kon schuiven. 2 – 1.
In de 36e minuut kwam Derguti een teenlengte tekort om een mooi pass van Kevin Brander binnen te werken. Pieter Westra kon alleen nog via een overtreding en dus geel, de ON machine ontregelen. Vlak voor rust had Dennis Molema pech toen hij doelman de Vries het uitverdedigen moeilijk maakte en via zijn knie de bal net langs de verkeerde kant van de paal zag vliegen. Oranje Nassau had al voor rust haar tegenstander op een forse achterstand moeten zetten.

Zeerobben kwam de tweede helft anders uit de kleedkamer en had haar tactiek gewijzigd. Ook was Dylan Drent in de kleedkamer achtergebleven en mocht Yander Zandbergen de klus afmaken. Goede ingrepen van trainer Arjen Postma want Oranje Nassau heeft geen enkel moment haar niveau van de eerste helft weer kunnen halen. Vaak begint dan het wisselen van spelers en ook trainer Erwin Heerlijn probeerde hiermee weer in het ritme te komen. In de 58e minuut werd Kevin Brander ingeruild voor Ruendel Martini. Prachtig voor deze stylist om weer te spelen na zijn langdurige gezondheidsproblemen. In de 64e minuut werd de licht aangeslagen David Voigt vervangen door Jermo Verbeek. Bij Zeerobben bracht Arjen Postma Julian Zeinstra binnen de lijnen. Zo leken deze wissels de hoogtepunten van deze mindere tweede helft te worden Totdat in de 83e minuut wederom Mitchell Schievels een steekpass door het centrum verlengde en doelman de Vries voor de derde maal liet vissen. 3 – 1. De wedstrijd leek gespeeld. Toch sloeg in de 84e minuut nog even de vlam in de pan en moest een Zeerobben speler samen met ONer Schievels nog een gele kaart incasseren. Scheidsrechter Flederus uit Steenwijk trok ook nog geel voor Molema die dan ook even later uit voorzorg gewisseld werd voor Ali Hussein al Jaffar. Toen geheel onverwachts in de 89e minuut Julian Zeinstra de ON achterhoede afstrafte en de 3 – 2 binnen schoot werd het nog even spannend. Nadat in de 92e minuut doelman de Vries nog de 4 – 2 voorkwam blies Flederus deze wedstrijd naar het verleden en had ON volkomen verdiend haar tweede overwinning binnen gehaald.

KNVB info ON1