In de staf van Oranje Nassau komen we nog een nieuweling tegen, namelijk verzorgster Marit Mier. We stellen ook haar graag voor.

Door Siemon Aikema

Marit is 22 jaar oud en kom van Terschelling ze woont daar in het plaatsje Hoorn. Doordeweeks woont ze in Groningen waar ze de studie fysiotherapie volg. Ze is net begonnen aan het 3e jaar. Ze werkt op Terschelling bij restaurant De Reis, een tapasrestaurant.

Marit hoe kom je terecht bij een voetbalclub?

Voetbal is echt mijn sport. Ik heb gevoetbald bij de voetbalclub op Terschelling bij AVV Vanaf de F ’s heb ik altijd in een jongensteam gespeelt tot ik bij de B’s kwam. Toen ging ik ook nog bij een damesteam voetballen dus dat deed ik tegelijk.

Waarom voetbal je nu niet meer?

Ik ben nu al 2 jaar aan het revalideren van een voorstekruisband en meniscusruptuur. Ik ben inmiddels weer aan het opbouwen en wil graag weer beginnen met voetbal. Wie weet zelfs wel bij ON Dames.

Hoe kom je bij Oranje Nassau terecht?

Ik ben geplaatst bij ON via mijn studie. Omdat ik de lange leerlijn volg, een extra studie vanaf het tweede jaar naast de studie fysiotherapie, word ik bij een sportteam geplaatst om ervaring op te doen als verzorger/fysiotherapeut. moest ik bij een sportclub geplaatst worden. Ik moet ervaring opdoen in het werkveld. En zo kwam ik dus bij het eerste mannenteam van Oranje Nassau terecht.

Wat is je eerste indruk van het team, de club en de trainers?

Het is een hele gezellige groep en ze zijn super gemotiveerd, Zowel de groep als de trainers. Een groep, trainers en fysiotherapeut waar ik nog veel van kan leren.

Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen?

Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van de medische staf en dit team. Hoop op mooie resultaten en een goed jaar.