site2015header05.jpg

Oranje Nassau werd zaterdagavond door een duidelijke 0 – 3 overwinning op GRC , op het donkere sportpark Corpus de Hoorn winnaar van groep 1 mannen L 113. Door de 3 – 0 overwinning eerder op de dag van ‘t Fean op Helpman bleef het to de laatste wedstrijd spannend welke stadsploeg er met de Friezen door zou bekeren.

Door Bert Postma

In verband met de wedstrijd Jong FC Groningen – Eems Dijk was GRC – ON verplaatst naar 19.00 uur. GRC wist dat ze moesten winnen en voor ON was een gelijkspel voldoende voor plaatsing. Trainer Heerlijn van ON zal geen moment de gedachte gehad hebben om hier op aan te sturen en liet zijn ploeg vanaf de start vol uit gaan. Dat hem dit in het eerste kwartier tot vier keer toe bijna op een achterstand kwam te staan had hij te danken aan de zelfde gedachte van zijn collega van GRC Rini Jurna.

In de 1e minuut moest doelman Erwin Heidekamp vol aan de bak en in de 6e minuut vloog een bal voor het ON doel langs. Rond de 12e minuut was het wederom Heidekamp die twee keer razendsnel zijn doel uit moest om een achterstand te voorkomen. Oranje Nassau duidelijk geschrokken en gewaarschuwd pakte de zaken iets voorzichter aan en begon daardoor ook beter te spelen en kon wat meer druk zetten op GRC. Toch bleef het oppassen voor de razendsnelle counters van GRC. Het was in de 26e minuut weer de ON keeper die in gevecht moest met de snelle GRC-er Mohamed Belighroub. Oranje Nassau kreeg steeds meer vat op haar tegenstander en een doelpunt kon niet uitblijven. Er ging een overtreding van GRC aan vooraf even buiten haar strafschop gebied. Dat je dit tegen ON beter niet kunt doen hadden ze kunnen weten, want ON blijkt met Tyson dos Santos een specialist in huis te hebben gehaald. Na al enkele doelpunten en ballen op paal en lat in eerdere wedstrijden werd deze vrije trap ook weer op briljante wijze verzilverd. Je vraagt je weer af, of een muurtje wel zin heeft tegen deze precisie. 0 -1. Oranje Nassau nam geen genoegen met deze kleinste voorsprong en nadat een GRC verdediger nog een keer gered had op de doellijn was het ON spits Michell Schievels die rond de 30e minuut met een harde schuiver doelman Sebas Ribbers geen enkele kans liet 0 – 2. Nadat GRC nog een kans hoog over had geschoten, bleek dit ook de ruststand.

Op het inmiddels donkere en matig verlichte kunstgrasveld was het GRC dat in de tweede helft de eerste kans kreeg, maar er werd rakelings over geschoten. In de 55e minuut werd bij ON Jermo Verbeek vervangen door Erolind Derguti. Erolind niet gewend aan bankzitten kwam getergd binnen de lijnen en het was dan ook niet vreemd dat juist hij binnen 10 minuten de bal na een fraaie kapbeweging in de verre hoek jakkerde. 0 – 3. Oranje Nassau zat op rozen en nadat Ruud Grol zijn doelpunt afgekeurd zag voor buitenspel kon Heerlijn enkele spelers rust geven. Rhobin Brander en Joël Wagenaar werden gewisseld voor Allard Westerdijk en Fokko Kronemeijer. In de 73e minuut kon Erwin Heidekamp de bal net over zijn doel werken en zo de treffer van GRC voorkomen. In de 85e en 90e minuut deed Erolind Derguti nog een lat en paal test. Vooral de dreun op de lat was zo hard, dat er maandag wel even gekeken mag worden of dit doel nog wel recht staat. Nadat in de slotfase Robin van Linschoten van GRC nog tegen een gele kaart opliep en Ruud Grol als een echte verdediger niet tot scoren kwam, alleen voor doelman Ribbers, floot de prima scheidsrechter Douwe Pals, geassisteerd door de heren Marco Hommes en Dursan Caglak voor het einde van deze leuke en sportieve wedstrijd en mogen de teams zich deze week voorbereiden op het eerste competitieweekend.

ON kalender

wo juli 17 @12:00 - 01:00PM
Oud papier container
-----------
wo aug 14 @12:00 - 01:00PM
Oud papier container
-----------
wo sept 11 @12:00 - 01:00PM
Oud papier container
-----------
AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor