Vandaag maken we nader kennis met een speler die door een aantal volgers van Oranje Nassau door zijn sprongkracht al wordt vergeleken met clubtopscorer Jaap Jacobs. Volgens deze kenners springt hij nog hoger dan Jaap

Door Siemon Aikema


We hebben het dan over Dennis Molema. Dennis is 20 jaar en geboren en getogen in de stad Groningen. Afgelopen jaar heeft hij zijn diploma trainer/coach niveau 4 op het Johan Cruijff College mogen ontvangen. Dit jaar heeft Dennis gekozen voor een tussen jaar.

Kun je iets vertellen over je voetballoopbaan?

Ik ben begonnen op mijn 4e bij GVAV Rapiditas F12 waar ik werd getraind door mijn zwager. Toen ik 1e jaar E-er werd mocht ik mee trainen bij de Regionale Voetbalschool van FC-Groningen. Na mijn periode op de voetbalschool heb ik tot aan de A-ers gespeeld voor FC-Groningen, maar door veel blessures moest ik in het laatste jaar helaas vertrekken. Ik ben via Peter Hoekstra aan de bak gegaan bij ACV waar ik twee jaar heb gevoetbald. Kampioen geworden in de Hoofdklasse en gedegradeerd in de derde divisie. Helaas heb ik in het begin van de derde divisie niet kunnen spelen omdat ik kampte met een gescheurde enkelband.

Kun je ook een hoogtepunt van je loopbaan noemen?

Kampioen worden met ACV en promoveren naar de derde divisie om daar op een zeer hoog niveau te kunnen voetballen.

Op welke positie speel je het liefst?

Ik speel het liefst in de spits. Maar waar het team of trainer mij nodig heeft zal ik ook gaan spelen.

Waarom heb je eigenlij gekozen voor Oranje Nassau?

Door goede verhalen van Marco van der Heide, het vertrouwen en amibities van de trainer en omdat er veel jongens, die ik van buiten het voetbalveld ken, naar Oranje Nassau gingen of er al speelden.

Wat zijn de verwachtingen van komend seizoen?

Strijden om het kampioenschap met Oranje Nassau.