site2015header03.jpg

Dinsdagavond speelde Oranje Nassau een oefenwedstrijd in Assen tegen ACV. Het was de eerste wedstrijd op het nieuwe kunstgras van het Catawiki Sportpak.

Door Siemon Aikema

ACV ging voortvarend van start,. Oranje Nassau werd in de beginfase direct onder drulk gezet. In de 7e minuut resulteerde dat in een doelpunt. Marco van der Heide kopte fraai in.Tot die tijd speelde ON onrustig. Men moest duidelijk weer even wennen. Toch kwam 5 minuten later het antwoord: na goed voorbereidend werk van Dennis Molema tikte Mitchel Schievels de 1-1 binnen. Vijf minuen later kwam ACV weer op voorsprong. Marco van der Heide ontving de bal en liep door naar het doel. Lars van der Sluis was kansloos op zijn inzet. Een aantal toeschouwers dachten overigens, dat Marco, toen hij werd aangespeeld, in buitenspelpositie stond. Maar scheidsrechter Wijma volgde zijn assistent, die niet vlagde. In deze fase was ON zeker niet de mindere van ACV. Zo noteerden we in de 20e minuut een voorzet van Erolind Derguti, die net naast werd gekopt door Mitchel Schievels. Vijf minuten later mocht Tyson dos Santos op de rand van de zestien een vrije trap  nemen. Zaterdag schoot hij op de paal, deze keer kwam hij op de lat. Maar het was weer een mooie vrije trap. Na een half uur werd Justin Mulder van ACV onderuit gehaald in het strafschopgebied. Scheidsrechter Wijma, die een goede wedstrijd floot, kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Marco van der Heide deed wat hij moest doen. Hij scoorde de 3-1. Een zuivere hattrick voor deze ex-ON'er. Dat werd ook de ruststand.

Na de rust wisselden zowel Heerlijn als De Boer een aantal spelers. Ook wisselden een aantal ON-spelers van positie. Bij Oranje Nassau had dit geen nadelig effect. De Groningers deden wat ze in de eerste helft ook al meerdere keren hadden gedaan. Lekker voetballen tegen een tegenstander, die voetbal mogelijk maakte. Tien minuten na rust was er een grote kans voor Jermo Verbeek. Helaas miste hij. Een minuut later een terechte strafschop voor Oranje Nassau. Tyson dos Santos faalde niet 3-2. ON werd dominanter en kreeg kansen. Zo kopte Mitchell Schievels net naast na een voorzet van David Voigt, raakte de ingevallen Ruendel Martina de buitenkant paal en kopte Allard Westerdijk na een corner net naast. Gescoord werd er niet meer zodat ON deze wedstrijd met 3-2 verloor.

Na afloop noemde trainer Erwin Heerlijn het een nuttige oefenwedstrijd, waarin hij weer een aantal varianten kon uitproberen. Komende zaterdag om 19.00 uur de laatse poulewedstrijd in de beker tegen GRC op sportpark Corpus den Hoorn.  

Opstelling ON

Eerste helft:

Lars van der Sluis, Kevin Brander, Walid Barhouss, Ruud Grol, Ali Hussein al Jaffar, Frederik Specken, Dennis Molema Tyson dos Santos ,Erolind Derguti, Mitchell Schievels en Fokko Kronemeijer.

Tweede helft:

Lars van der Sluis, Michel Koopman, Tyson don Sanos, Allard Westerdijk, Ali Hussein al Jaffar, (60' Kavin Brander), Frederik Specken  (60'Rhobin Brnade), Dennis Molema David Voigt ,Erolind Derguti, Mitchell Schievels (75'Ruendel Martina) en Jermo Verbeek.

Hieronder nog een link naar een samenvatting van ACV-tv

https://www.youtube.com/watch?v=bMZWwItQvvk

ON kalender

wo juli 17 @12:00 - 01:00PM
Oud papier container
-----------
wo aug 14 @12:00 - 01:00PM
Oud papier container
-----------
wo sept 11 @12:00 - 01:00PM
Oud papier container
-----------
AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor